PDA

Zobacz pełną wersję : Sama zgasła

llukas
04-06-07, 22:32
Witam. Jechałem sobie samochodem i w pewnym momencie przy skrecaniu na skrzyżowaniu zgasła mi. Zapaliłem ją spowrotem ale po zjechaniu ze skrzyżowania zaczeły spadac obroty i znów zgasła. Próbowałem odpalic ale nic :( . Normalnie kręci ale nie odpala.Iskra na świecy jest. Jedynie co to na początku poczułem benzyne jak kręciłem. Czy to może poszła pompa paliwa? Jak myślicie co to może być ?
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Łukasz

Frydzio
04-06-07, 23:35
a wskaznik beny co pokazuje? mialem to samo 2 razy, okazalo sie ze jakichs syf z benzyny zapchał "układ"

llukas
06-06-07, 23:46
Okazało sie że pasek rozrządu przeskoczył o pare zębów. Jak myślicie co mogło byc przyczyną tego.? Paski i rolka napinacza była wymieniana we wrześniu. Jedynie pompa wody nie była.
Czy coś więcej mogło się zepsuć np. coś z zaworami ?

M@rian
04-07-07, 13:50
mam podobny problem jechalem i jak chcialem zmienic z gazu na benz to zgasla na amen ani na popych ani na chol nic nie dalo nie chciala odpalic.......przelaczylem na gaz i poszla.......dodam ze przez jakis czas jezdzilem z niskim poziomem paliwa czy to moze byc pompa??????jak to naptrawic jakies sugestie prosze co do naprawy i moze kosztów dzieki

skolopendra
04-07-07, 15:04
Okazało sie że pasek rozrządu przeskoczył o pare zębów

źle dociągnął napinacz :/