Zobacz pełną wersję : Honda Accord CE7 szarpie pomiedzy 1800-2200 obrotów
Witam
Panowie szukam pomocy. Od niedawna poszarpuje mi autem przy stałej predkosci w granicach 1800-2200 obrotów. Dzieje się tak na PB jak i LPG. Powyzej tych obrotów auto chodzi normalnie. Przepustnica i krokowy czyszczony.
Macie jakies pomysly???
Pozdrawiam
Kamil
przeczysc EGR i krokowca..
EGR czyszczony i krokowiec tez. Na zaślepionym EGRze tez poszarpuje. Na jednym z forum padła podpowiedź, ze przyczyna moga byc luzy na przegubach wewnetrznych lub zewnetrznych. Myslisz ze przeguby szarpaly by autem w zaleznosci od obrotów???
Exedy24_pl
25-04-12, 11:04
Przeguby mogą szarpać autem,jednak obroty masz niskie i wtedy coś się dzieje,zależność jest tutaj bardzo widoczna Sprawdź je i będziesz wiedział,jeśli tak to zostawisz,może potem dojść do poważniejszej awarii.
Witam mam acorda ce2 miałem podobne problemy, odnośnie szarpania była brudna przepustnica( może też być do wymiany luzy), Erg i krokowiec nie czyściłem ponieważ przy uruchomieniu AC nic się nie działo, luz na wew. przegubach na wpływ na szarpanie, szczególnie z lewej strony.
Witam ponownie.
Od tamtej pory problem z poszarpywaniem nie zginął całkiowicie. Dodam, że przy dzisiejszych temperaturach i wilgotności problem z szarpaniem zmniejszył się. Auto zbiera się dużo lepiej i nie szarpie aż tak. Jakieś pomysły???
Pozdrawiam
Kamil
Kable zapłonowe sprawdzałeś?
Hej... kable sprawdzałem na samym początku, wymienialem świece, kopułkę i palec też. Niedawno wymieniałem przeguby wewnętrzne i sprzęgło i nadal jest to samo ;( Przepustnice podmieniałem bo myslalem ze to wina czujnika TPS i było to samo (chyba że zakupiona druga przepustnica też była uszkodzona). Nie mam już pomysłów i narazie nie działam w tym kierunku ale nastepną rzeczą jaka sie zajmę bedzie podmiana zaworu FITV i map sensora:)
Pozdrawiam
Kamil
fitv nie musisz podmieniac, wystarczy odkrecic i poczyścic.