PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Accord CE7 szarpie pomiedzy 1800-2200 obrotów

kamsmol
23-01-12, 11:21
Witam

Panowie szukam pomocy. Od niedawna poszarpuje mi autem przy stałej predkosci w granicach 1800-2200 obrotów. Dzieje się tak na PB jak i LPG. Powyzej tych obrotów auto chodzi normalnie. Przepustnica i krokowy czyszczony.

Macie jakies pomysly???

Pozdrawiam
Kamil

kosa-one
25-01-12, 13:31
przeczysc EGR i krokowca..

kamsmol
25-01-12, 13:38
EGR czyszczony i krokowiec tez. Na zaślepionym EGRze tez poszarpuje. Na jednym z forum padła podpowiedź, ze przyczyna moga byc luzy na przegubach wewnetrznych lub zewnetrznych. Myslisz ze przeguby szarpaly by autem w zaleznosci od obrotów???

janusz188
19-04-12, 20:20
a uszczelka pod ssacym

Exedy24_pl
25-04-12, 11:04
Przeguby mogą szarpać autem,jednak obroty masz niskie i wtedy coś się dzieje,zależność jest tutaj bardzo widoczna Sprawdź je i będziesz wiedział,jeśli tak to zostawisz,może potem dojść do poważniejszej awarii.

tomcioho
27-06-12, 18:05
Witam mam acorda ce2 miałem podobne problemy, odnośnie szarpania była brudna przepustnica( może też być do wymiany luzy), Erg i krokowiec nie czyściłem ponieważ przy uruchomieniu AC nic się nie działo, luz na wew. przegubach na wpływ na szarpanie, szczególnie z lewej strony.

kamsmol
13-09-13, 17:52
Witam ponownie.

Od tamtej pory problem z poszarpywaniem nie zginął całkiowicie. Dodam, że przy dzisiejszych temperaturach i wilgotności problem z szarpaniem zmniejszył się. Auto zbiera się dużo lepiej i nie szarpie aż tak. Jakieś pomysły???

Pozdrawiam
Kamil

T0mekk1
16-01-14, 18:12
Kable zapłonowe sprawdzałeś?

kamsmol
23-01-14, 12:47
Hej... kable sprawdzałem na samym początku, wymienialem świece, kopułkę i palec też. Niedawno wymieniałem przeguby wewnętrzne i sprzęgło i nadal jest to samo ;( Przepustnice podmieniałem bo myslalem ze to wina czujnika TPS i było to samo (chyba że zakupiona druga przepustnica też była uszkodzona). Nie mam już pomysłów i narazie nie działam w tym kierunku ale nastepną rzeczą jaka sie zajmę bedzie podmiana zaworu FITV i map sensora:)

Pozdrawiam
Kamil

kaszo
23-01-14, 13:02
fitv nie musisz podmieniac, wystarczy odkrecic i poczyścic.