Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : cieknie spod głowicy

radosny208
04-06-07, 14:46
witam otóż mam problem ponieważ zauwazyłem ze mam wyciek oleju tylko nie wiem czy spod uszczelki pod głowica moze ciec olej na zewnatrz
czy jest to raczej wyciek spod uszczelki pod pokrywą zaworów bo jesli przetarłem szmatka i po kilkuset km własnie na styku głowicy z blokiem jest widoczny wyciek czy to wina uszczelki jak tam to jaka proponujecie do d15b2

skolopendra
04-06-07, 14:49
proponujemy

wymienić :d

radosny208
04-06-07, 14:53
a i jeszcze dodoam ze własnie spod uszczelki pod pokrywa zaworów tez mam wilgotne miejsce na styku łączenia czy te 2 uszczelki do wymiany?

skolopendra
04-06-07, 15:00
myślimy, że jak do wymiany dodoasz ;) uszczelkę pokrywy zaworów, za
kilkadziesiąt złotych to będzie ok

radosny208
04-06-07, 15:16
A JAKI JEST KOSZT TAKIEJ USZCZELKI I JAK A FIRMY W MIARE DOBREJ I NIENAJDROZSZEJ

raMMzes
04-06-07, 17:00
Firmy 'TurnYourCapsLockOff' można je też kupić w ASO :)

miku
04-06-07, 17:15
witam otóż mam problem ponieważ zauwazyłem ze mam wyciek oleju tylko nie wiem czy spod uszczelki pod głowica moze ciec olej na zewnatrz
czy jest to raczej wyciek spod uszczelki pod pokrywą zaworów bo jesli przetarłem szmatka i po kilkuset km własnie na styku głowicy z blokiem jest widoczny wyciek czy to wina uszczelki jak tam to jaka proponujecie do d15b2
Nie jesteś w stanie określić skąd ci cieknie? Umyj silnik, wysyp na niego masę TALKU albo kredy. Przejedź się przez jakieś 2 pasy tak ze 100km, przez 30min potem otwórz machę to zobaczysz skąd cieknie. Jak chcesz wymienić uszczelkę pod głowicą to od razu wymień też uszczelniacze zaworów i uszczelkę pod pokrywą zaworów (od razu zawory wyreguluj) :).
Koszt wymiany uszczelki pod pokrywą z regulacją zaworów około 100zł, uszczelka pod głowicą i uszczelniacze zaworów to nie wiem... bo mnie to jeszcze nie czekało ale przesłanki mówią że około 500-600zł - jeśli się mylę poprawcie mnie.