Zobacz pełną wersję : nadmuch przedniej szyby i filtr przeciwpykowy w V generacji
temat podobny jak poprzedni. prosze o info poinformowanych w tej kwestii
1. czy jest jakis filtr przeciwpylkowy w V gen? jesli tak to gdzie bo nie moge go odszukac
2. czy mozliwe ze nawiew przedniej szyby jest przytkany i stracil swoja wydajnosc? jesli tak to jak go czyscic? bo szyba mi coraz gorzej odparowuje i to powoli mnie juz wkurza
pozdrawiam
wieshaq
ja w V gen VTi nie mialem tego filtra wcale i podobna nie ma go w żadnej V gen ale tego nie jestem pewien,
jak oczyscic nie mam pojecia
bo szukalem go i to dlugo az dalem sobie spokoj
tez nie mam tego filtra - ale podobno w niektórych wersjach jest. I podobno można się dobrać do niego z zewnątrz samochodu - trzeba zdjąć taka szeroka listwe przy szybie z zewnątrz samochodu i tam jest taki wlot - i może tam będzie ten filtr jak go masz. a przy okazji wyczyścić z liści i innego syfu i zasłonić czymś tak żeby wciągało powietrze a nie wlatywały liście.
a ta listwa nie jest wklejona?
nie jest wklejona - wyciągasz takie klipsy i ją zdejmujesz.
w 6 gen jest pod schowkiem- wczoraj szyscialem - teraz mam taki wiatr w srodku ze czpka mi z glowy spada!! :twisted:
U mnie w V gen tez nie ma filtra przeciwpylkowego i w zadnej innej piątce jeszcze niewidzialem
mam pytanie czy w czwórce jest filtr przeciwpyłkowy bo u mnie podczas jazdy wogóle nawiew nie działa dopiero jak włącze dmuchawe
nie ma. nawiew ma tak dzialac - jak wlaczysz dmuchawe. po lewej stronie pod nawiewem masz suwak dajacy nawiew powietrza z zewnatrz.
tak to jest nawiew dla kierowcy ale na środku i od stony pasażera nie ma
zgadza sie. nie ma. tak ma byc.
no dobra to juz chyba wszystko w temacie. wrzuce nowy temat na ogolne JAK PRZECIWDZIALC PARUJACYM SZYBOM
dajcie swoje patenty bo ch...j mnie strzela tak mi paruja ostatnio
dzieki za udzial
pozdro, pozdroooo
wieshaq
pytalem sie swego czasu w norauto o filtr przeciwpylkowy do 5gen i stwierdzili, ze go tam nie ma.. mi tez zaczelo srodze parowac ostatnio i nie wiem czemu.. pzdr
mi tez zaczelo srodze parowac ostatnio i nie wiem czemu
tu masz moj temat i pare ciekawych odpowiedzi http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=62568#62568
cze ja bym zwrócił uwge na przełącznik obiegu powietrza w samochodzie który znajduje sięna środku ( tam gdzie są przełączniki włączania dmuchawy, przełączniki do przekierowywania powietrza na nogi itd. miałem taki problem z szybami że parowały jak opętane. jest tam narysowane auto i strzałka dookoła lub z przodu auta. ja mam ustawione neutralnie czyli pół na pół i nie mam najmniejszego problemu
pozdro
jest tam narysowane auto i strzałka dookoła lub z przodu auta. ja mam ustawione neutralnie czyli pół na pół i nie mam najmniejszego problemu
to ciekawe jak ustawiłes neutralnie :shock: ten samochod ze strałka dookola lub na zewnatrz to przlaczenie na zamkniety obieg powietrza.... tego nie da sie ustawic neutralnie... albo obieg zamkniety albo pobiera powietrze z zewnatrz auta
No dokladnie tak jak mowi Artek nie ma czegos takiego jak polozenie neutralne w 5gen??
1. czy jest jakis filtr przeciwpylkowy w V gen? jesli tak to gdzie bo nie moge go odszukac
kiedys twierdziłem ze nie ma ale zobacz to->
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17552&highlight=slaba+sila+nadmuchu
tego nie da sie ustawic neutralnie... albo obieg zamkniety albo pobiera powietrze z zewnatrz auta
No dokladnie tak jak mowi Artek nie ma czegos takiego jak polozenie neutralne w 5gen??
Jest, położenie neutralne w tym przypadku to oba przyciski 'wyłaczone'. Powietrze jest wtedy pobierane z zewnątrz.
położenie neutralne w tym przypadku to oba przyciski 'wyłaczone'. Powietrze jest wtedy pobierane z zewnątrz
no to nie zadne neutralne tylko obieg zewnetrzny