Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : eg4 problem z elektryka?

chmiela
20-01-12, 00:40
mam ostatnio dziwne problemy w moim civicu,
2 dni temu nagle z niewyjasnionych przyczyn zrobilo mi sie jakies zwarcie na kierunkach, to znaczy caly czas razem z postojowymi swiecily sie lewe kierunki oczywiscie wlaczyc ich sam nie moglem
potem doszly do tego prawe kierunki, oczywiscie dziala to w druga strone tez, jak wlaczalem kierunki na wylaczonych postojowych to wlaczaly sie oba kierunki i postojowe :o
no ale dzisiaj po 10 min na awaryjnych [i mrygajacych postojowych:D] spalil sie bezpiecznik od kierunkow i zegarow, wymienilem go ale teraz nie moge dalej wlaczyc awaryjnych ani kierunkow w ogole nie chca sie wlaczyc, naturalnie kierunek po lewej dalej sie pali z postojowym ale sam wlaczyc nie moge, zegary sie swieca ale nie dziala predkosciomierz obrotomierz nie nabija kilometrow nie pokazuje paliwa :/, kontrolka od akumlatora dziala od dlugich tez i od tych lewych kierunkow co sie ciagle swieca tez dziala. ma ktos pomysl co jest nie tak ?
nie wiem gdzie to zwarcie na kierunkach ale to jeden problem, bardziej mnie interesuje co z zegarami mogly sie spalic ? czy to cos innego

krugger
20-01-12, 12:14
Witam
Ewidentny brak masy, posprawdzaj wszystkie polaczenia mas zbiorczych. Lokalizacje kazdego kabla masowego znajdziesz w manualu :)