Zobacz pełną wersję : pocąca się listwa paliwowa
Witam mam pytanie, czy po każdym demontażu listwy paliwowej i wtryskiwaczy trzeba zmienić uszczelki (oringi)?. Mam taki problem właśnie po zmianie kolektora, na listwę z d16 założyłem wtryski z d14 i teraz się trochę poci, a może regulator ciśnienia szwankuje?
Kolego ja zmieniałem wtryski 5-6 razy bo sobie diagnozowałem pewien temat i wszystko cały czas trzyma więc przejrzyj sobie dokładnie je...ewentualnie może jest inna przyczyna
bednar_ek35
19-01-12, 20:21
Ja wystarczy że kiedyś raz zdjąłem listwe i jak ją ponownie zakładałem to uszkodziłem jeden z oringów na wtrysku i paliwko lało sie na kolektor ssący.Teraz już wiem że nie ma co listwy wpychać na siłe tylko powolutku i delikatnie:)
a to ja tez powoli i ostrożnie wpychałem ;) , aha a najciekawsze jest to ze pod spodem listwa jest sucha, przypocona jest na całej długości od góry. Kolektor również jest suchy.
A dałeś dwie podkładki/uszczelki na przewód jak przykręcasz do listwy może tam sikać
bednar_ek35
21-01-12, 11:16
No to poczekaj aż paliwko odparuje,odpal auto i patrz skąd sie poci.
problem załatwiony dałem nowe uszczelki na przewód do listwy i jest sucho puki co :) dzięki za pomoc