PDA

Zobacz pełną wersję : przejscie z obd2a -> obd1

sobi_
18-01-12, 22:24
Witam,

postanowiłem utworzyc nowy temat, poniewaz od kilku dni przeglądam fora i szukam pomocy, ale im wiecej czytam tym wiekszy mam mętlik w głowie i cały czas cos mi sie nie zgadza...

moze od początku:

Pacjent: Civic VI gen 97r z d14a4 pod maską i "ukochanym" OBD2a

Dawca: Civic V gen 92r, silnik d16a9 i OBD1

z dawcy posiadam Kompletny silnik z wiąką (zakonczona 3 wtyczkami, tymi przy akumulatorze), komputer P29, oraz wtyczki do niego z ucietymi kablami ok 20cm długosci

z tego co sie dowiedziałem w d14 wtryski podpiete są parami, wiec dodatkowo musze ciągnąc 2 kable. dodatkowo zauwazyłem ze w miejscu gdzie w dawcy były wtyczki od wiązki silnikowej (przy aku) u mnie jest tyko jedna

pytanie/prośba do osób które prerabiały ten temat bądz mają doswiadczenie w tej materii...

jak najkorzystniej połaczyc/przerobic te 2 wiazki zeby udało sie uruchomic nowe serce?

soldi
19-01-12, 00:08
oferuję usługi przeróbek elektryki pod swapy - jeżeli nie chcesz się w to bawić i mieć pewność, że wszystko ruszy od strzała, to zapraszam na pw :)

emg
19-01-12, 00:40
w d14 wiązka jest w jednym kawałku od silnika do kompa, a w d16 łaczy się na kielichu z resztą instalacji trzema wtyczkami. Trochę walki masz przed sobą bo nie będzie to proste p&p i jeszcze zostaje 2 część która idzie od strony kierowcy do wskaźników, zasilania wtrysków itp., którą też wypadałoby podłaczyć.

piroman
19-01-12, 08:53
d14a4 to nie jest obd2a
z tego co piszesz masz wszystko co potrzebne do tej operacji, potrzebujesz przerobic swoja wiazke silnikowa z d14
jak bys byl zainteresowany taka usluga to pw :)

sobi_
19-01-12, 10:19
A jaki byłby koszt przerobienia wiązki?

Camellia Racing
24-01-12, 09:37
Dokładnie Tobie nie podpowiem ale przerobienie wiązki angielskiej przy swapie z D seri na B serie to około 200 PLN z tego co wiem.

wojtas960
03-02-12, 16:22
a przerobienie wiazki z w crx d16a8 na b16a2 kompletna wiazka euro do okolic nagrzewnicy jaki koszt przeróbki i czy jest ktos chetny

soldi
03-02-12, 18:34
Dokładnie Tobie nie podpowiem ale przerobienie wiązki angielskiej przy swapie z D seri na B serie to około 200 PLN z tego co wiem.

przeróbka elektryki przeróbce nie równa ;) więc i ceny się różnie wahają

a przerobienie wiazki z w crx d16a8 na b16a2

podbij na PW ze szczegółami, robiłem już takie konwersje na odległość (wysyłka elektryki paczką), więc mogę się podjąć tematu