PDA

Zobacz pełną wersję : d16a8 w civic 5 generacji

HakerPL1
18-01-12, 13:35
Witam was koledzy.
Potrzebuje waszej porady. Mianowicie znalazłem na pobliskim szrocie Hondę Concerto z silnikiem D16A8 i zastanawiam się czy nie przeszczepić go do swojego i tu zasadnicze pytanie czy ładować się w ten silnik? W mojej Hondzie Civic (95r 5 gen) jest oryginalnie D15A2.
Silnik jak wspomniałem jest w Hondzie Concerto z przebiegiem 235tys, mogę stać się właścicielem tego silniczka kompletnego z całym osprzętem i skrzynią biegów za 1000zł, waszym zdaniem warto?
Niestety nie wiem czy bierze olej i co tam jest, plus taki że siedzi on nadal w aucie i mogę się nim przejechać.
Poczytałem troszkę o tym silniku D16A8 i wydaje się dość ciekawy, większość mocowań będzie pasowało z tego co widziałem.
Doczytałem również że nawet moja skrzynia biegów by pasowała do niego, ale myślę że lepsza będzie oryginalna z tego Concerto. Od razu się zapytam bo na tej skrzyni z Concerto jest oznaczenie P7-1113410, czy jest to model skrzyni? I jeśli tak to czy jest to dobra skrzynia?
Jak radzicie na co patrzeć jak będę ewentualnie brał ten silniczek? Jak go sprawdzić czy to nie trup?
Jak tam będzie u mnie wyglądała kwestia elektryczna? Doczytałem w jednym z tematów ze niemalże wszystko jest identyczne w tej hondzie jak u mnie.
Przepraszam za takie zamieszanie ale mam dużo pytań.

Pozdrawiam Kuba

ps. jeśli nie ten dział czy coś jest nie tak z moim postem proszę o poinformowanie mnie o tym i nie usuwanie go