Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : honda civic 98

betti
03-06-07, 10:33
Miesiąc temu kupiłam honde civic z 98. Jest piękna . Sprowadzona z Niemiec. Niebieski kolor jakby tęczowy. To moje pierwsze japońskie auto. Zawsze były niemieckie. Czy to możliwe by była fabrycznie obniżona? Jest tak niska że mam problemy z parkowaniem na chodnikach bo boję się że coś urwe. Wydaje mi się że dość sporopali. Raz w tygodniu muszę tankować za 130,- . 5 razy w tygodniu robię 50 km. Jak to jest przy silniku 1396,00 i 55,00kW ? Proszę o parę informacji.

raMMzes
03-06-07, 13:06
Najprawdopodobniej nie jest obniżona, jeśli przesiadłaś się z jakiegoś wagona :bicie: może ci się wydawać, że jest za nisko :) W ostatnim zdaniu pytasz o spalanie? Różne w zależności od stylu jazdy, i na pewno większe w pierwszym miesiącu posiadania auta :agent:

Proponuję przejrzeć forum, tutaj jest naprawdę sporo informacji.

Pozdr.

Cairo
03-06-07, 13:51
spalanie na poziomie ponad 11l. na 100km napewno nie jest normalne dla tego silnika. No chyba, że kręcisz go nonstop do redline.
Takie spalanie to mam u siebie.

Co do niskiego zawieszenia, to nie wiemy na jak wysokie chodniki próbujesz się wedrzeć :), ale myślę, że raczej jest obniżona (ale nie fabrycznie, bo fabrycznie to tylko Rally były), najepiej jakbyś rzuciła fotke byłoby wszystko jasne.

Poczytaj o odmulaniu silnika bo łatwo dadać do Twoich 75koników 15. Zawsze coś.

ppm702
03-06-07, 19:40
proszę o poprawę tytułu wątku - obecny nie mówi zupełnie nic

betti
04-06-07, 14:33
Cairo, betti, Mam nadzieję że się nie obrazisz, że zawracam Ci głowę ale jestem nowa i nawet nie potrafię dobrze poruszać się po tych stronach. Jesteś w klubie już dosyć długo , więc może mi pomożesz bo boję się że źle wysłałam Ci wiadomości. Daj tylko znać że doszły, dzięki.