Zobacz pełną wersję : Jak wyjąć? Wlot centralny powietrza, przy podszybiu -5/6 gen
Pytanie jak w temacie, kal to wując lub jak wykręcić?? ten centralny wlot powietrza albo raczej wylot :) na desce rozdzielczej w 5/6gen?
Pytanie jak w temacie, kal to wując lub jak wykręcić?? ten centralny wlot powietrza albo raczej wylot :) na desce rozdzielczej w 5/6gen?
Trzeba podwazyc srubokretem i wychodzi. W 5 gen na 100% nie ma zadnych srubek co go by trzymaly w 6 raczej tez nie.
te małe wylotki w rogach to wyjmuje się od zewnątrz na zasadzie podważania, te większe z boku jak na rysunku (też podważanie), a o tym dużym nigdzie w książce nie piszą, a sam też jeszcze nie próbowałem, ale pewnie też śrubokrętem.
P.S.
rysunku z książki nie ma, bo nie chce się jakoś tutaj wkleić (chyba nie mam uprawnień)
Kivik to ja jakiś chyba lewy jestem bo w 6gen juz kawałek ułamałem bliżej szyby bo nie chce wyjść owszem od strony środka nei szyby wychodzi z zatrzasków ale od strony szyby ni kuta, a trzyma tak mocno jakby były jakieś śrubki, wyjąłem centralną konsole i zegar ale nie widać nic, a raczej nei zrobiliby tego żeby wyjąć w całości to trzeba wyjąćcała deske :)
Bo z jednej strony sa zatrzaski tzn te spinki metalowe, a z drugiej bolce.
Podwaz wiecej od strony zatrzaskow az ta strona wyjdzie. Pozniej wyjmij bolce z dziur.
w 6gen japońskiej wersji jest na 3 śrubki, w ang. może jest inaczej - wygląda mniej więcej tak:
http://strony.aster.pl/siemar/skany/deska.jpg
hmm niezla jazda sprobuje ale chyba juz mi sie odechcialo :D
dalem podobny problem wyzej. jesli ktos wie to bardzo prosze o info bo wiem ze problem wystepuje w wielu cifach.
pozdrooo
wieshaq