PDA

Zobacz pełną wersję : Brak ogrzewania kabiny EG3

Bumiasty
17-01-12, 22:57
Witam !!

Są to moje pierwsze posty na forum wiec proszę o wyrozumiałość.

Posiadam EG3. Wszystko bylo ok. Ale nie jest. Potencjometr od ogrzewania zimno ciepło jest max ciepło a w kabinie jest zimno. Przed wymiana silnika było ok. w poprzednim wozie tez było ok z tym silnikiem. Odpadają rzeczy zwiazane z termostatem bo silnik się dogrzewa ładnie i szybko. Elektrowentylator się włącza przy większej temp. A węże od nagrzewnicy jeden jest ciepły a drugi ledwo letni. Proszę o porady. Możliwe ze zapowietrzona nagrzewnica ?? Jak tak to jak ja odpowietrzyć ??

Sheiva
17-01-12, 23:58
A nie odpięła się linka od nagrzewnicy podczas wymiany tego silnika, przypadkiem ? :) Patrz w komorze, przy grodzi i ewentualnie w kabinie, ale tu wątpię, jak zmieniany był na ten sam silnik.

Bumiasty
18-01-12, 10:16
tak zmiana była z d13b2 na d13b2... zawór teoretycznie pracuje bo linka na nim jest a zanim były węże podpięte to widać było tą grodź jak pracuje.

Sheiva
18-01-12, 16:44
W takim razie odpowietrzając układ chłodzenia (bo zakładam, że było to robione), ktoś zapomniał o otworzeniu obiegu na nagrzewnicę, czyli ustawienia ogrzewania na max - do odpowietrzenia raz jeszcze, tym razem prawidłowo.

Bumiasty
19-01-12, 18:07
przebadam to... ale z tego co pamietam bylo na max otworzone....

Bumiasty
03-02-12, 11:22
No niestety odpowietrzone... a w kabinie zimno... Proszę o dalsza pomoc.

dovii
03-02-12, 16:40
Podepnę się do tematu, bo też mam problem z za słabym ogrzewaniem.. Płyn-stan OK , Suwak od ciepło-zimno OK, Linke również od odgrzewania naciągnałem na maxa, czyli zostaje nagrzewnica.. i tu moje pytanie, jak się zabrać do wymiany nagrzewnicy??? Prosze o pomoc bo to się nie da normalnie jeździć!! dodam ze termostat itp sprawny na 100%

Bumiasty
05-02-12, 14:40
nikt nie wie dlaczego tak jest ??

Zychu
05-02-12, 19:04
Sprawdz czy podczas podłaczania nie zostawły pomylone przewody.Podjedz do jakiegos kumpla i zobacz jak on ma a jak masz Ty.

A moze poprostu nagrzewnica Ci padla

Bumiasty
05-02-12, 23:10
nie połączone jest ok... ale co do nagrzewnicy moze i padla... bo działała i nagle przestalo grzać