PDA

Zobacz pełną wersję : silniczek otwierania szyby kierowcy z civic 5d do ej8 coupe

DizelWeb
17-01-12, 21:50
Witam, Panowie czy ktoś z was wie może czy silniczek otwierania szyby kierowcy z civica 5d 97r będzie taki sam albo pasował do civica EJ8 97r coupe ?? Oba mają 4kable tylko wtyczka 2rzędowa a w EJ8 jedno rzędowa ale to nie byłby problem. Na schemacie elektryki w obu wersjach wygląda identycznie pod względem technicznym jednak nie wiem czy praktycznie będzie pasował.

oto link do tego silniczka z 5d:
http://moto.allegro.pl/honda-civic-vi-98r-silniczek-szyby-lewy-przod-i2035280809.html

Proszę o pomoc a jeśli miałby nie pasować to może znacie kogoś kto mógłby mieć taki silniczek albo cały mechanizm.

arti223
18-01-12, 13:39
Za tą kase to nie ryzykujesz za wiele. Przerobisz wtyczke i będzie latało. Pzdr

tommmmm
18-01-12, 19:05
Silniczek mechanicznie będzie pasował bo ja zakładałem do siebie czyli do ej6 silniczek szyby pasażera z 5d przedlifta

DizelWeb
18-01-12, 21:31
a to jak spasuje mi do mechanizmu to i zadziała :)

Edit:

A więc tak dla wiadomości użytkowników.
Silniczek z wersji civica 5d 98r otwierania przedniej szyby pasuje do mechanizmów wersji EJ EK jednakże, aby silniczek zadziałał poprawnie należy:
zamienić kolejność kabli, tam gdzie miał iść kabel żółty należy podłączyć kabel niebieski, i na odwrót. kable czerwony i czarny bez zmian.