Zobacz pe³n± wersjê : Problemy z odpalaniem na ciep³ym silniku (d15z8)
czesc. od kilku dni mam ma³y problem z odpalaniem auta na ciep³ym silniku. na zimnym pali na dotyk a jak sie rozgrzeje i pozniej chce ponownie odpalic na cieplym to nie chce zalapac, krecic kreci ale nie ³apie. a przy odpalonym aucie przy dodawaniu gazu zaczyna sie dlawic i przerywac jakby nie dochodzilo paliwo.. zastanawiam sie co to moze byc...
Pompa paliwa, Kable, ¶wiece, aparat zap³onowy czy cos jeszcze innego ? bo przekaznik przelutowalem ale nic to nie dalo... dalej to samo...
bêdê wdziêczny za pomoc i z góry dziêki
jak na ciep³ym odpala jak wci¶niesz peda³ gazu to krokowiec do czyszczenia
a poza tym to chyba pomyli³e¶ kategorie ;]
wiem. w³a¶nie przed chwila zauwazylem ze nie ten pdzial... sorki :P a w³a¶nie na ciep³ym nie chce odpalaæ wogóle krêci krêci i co¶ tak jakby strzela³o, przepuszcza³o... a na zimnym pali bez problemu na dotyk. a przekaznik przelutowalem i nic nie dalo, przelozylem od kumpla z b7-ki i tez jest to samo czyli przekaznik pompy raczej nie jest winien... musze kombinowac dalej... a rozumiem ze jak na cieplym bedzie mi odpalal po wcisnieciu gazu to wina krokowego ?
Wyczy¶æ kopu³kê i palucha, a najlepiej podmieñ z koleg± na próbê ;)
Jak nie pomo¿e, to byæ mo¿e modu³ umiera.
to napisz co siê dzieje po tym wci¶niêciu gazu :)
Sheiva:
o jakim module mówisz ?
Van_Dal:
przy normalnym ruszaniu (nie gaz do konca itp tylko na spokojnie ;) przy wciskaniu gazu auto zaczyna delikatnie szarpac, przebierac jakby mialo za chwile zgasnac... wydaje mi sie ze nie dostaje paliwa albo za duzo moze i dlawi sie nim..
chodzi³o mi o odpalanie z wci¶niêtym gazem :)
czujnik temperatury sprawny ?? albo powietrza dolotowego ??
aha. nie próbowa³em odpalaæ z wcisnietym gazem... a jak sprawdzic czy sa sprawne te czujniki ? dzieki za odpowiedzi
jak na cieplym nie pali to zawory do regulacji, sa zaciasno i puszcza kompreche
jak na cieplym nie pali to zawory do regulacji, sa zaciasno i puszcza kompreche
cos mi sie wydaje ze mozesz miec racje... bo wlasnie jak na cieplym probuje odpalac to wlasnie slychac takie jakby szczelanie czy cos jakby czyms sie dlawil itp. chociaz z drugiej str to przed wczoraj jezdzilem autem i odpalal bez problemu i na cieplym i na zimnym... a we wtorek po deszczu to wlasnie na cieplym nie chcial wogole rychnac. wiec byc moze ze gdzies dostaje wilgoci nie ?
aparat zaplonowy moze sie zje** tak jest w starszych aparatach ja np mialem w d16a6 ze jak sie zagrzal to nie odpalal, znajdz kogos od kogo mozesz podmienic aparat na chwilke
byc moze.... tylko najlepsze jest to ze od czwartku auto pali bez problemu i na cieplym i na zimnym.... nie wiem co sie stalo, ale moze gdzies dostaje wilgoci albo cos... nie mam pojecia, ale jak bedzie ok to zostawiam to narazie, a jak znowu bedzie cs dziac to podmienie od kumpla aparat i wtedy zobaczy co bedzie... dzieki za pomoc
Mialem troche podobna sytuacje w moim civicu raz palil raz nie a jak sie rozgrzal to juz masakra cos strzelało,przerywal ,jechal dobrze zaraz znow to samo...okazalo sie ze palec mial przebicie...wymienilem i wszystko jak reka odjął do dzis.
htc desire