Zobacz pełną wersję : eg3 mechanizm ssania
witam mam taki problem, coś mam zrypane w gaźniku ze ssaniem, dosyć często za szybko wyłancza mi się ssanie, i silnik nierówno pracuje i przygasa, czasami jak go przygazuje to znowu wskoczy ssanie i już jest dobrze, czytałem kiedyś podobny temat to koleś pisał ze trzeba wymienić mechanizm ssania w gaźniku, ale nie mogę go teraz znaleść, wie ktoś może o co chodzi, najlepiej na jakimś zdjęciu żeby zademonstrowac, bo jutro jadę na złomowiec i bym chciał wykręcić odrazu, tylko muszę wiedzieć co;)
"Mechanizm ssania", o który pytasz, to podejrzewam, że chodzi o Urządzenie rozruchowe. Znajduje się po prawej stronie gaźnika, patrząc od przodu autka. Takie czarne z uszami jak przy aparacie, tyle że dwoma i z niebiesko-białym kabelkiem.
Zakładając ewentualnie, że to jego wina, to od razu Ci powiem, że wymienisz tego od tak sobie. Trzeba ściągnąć patelnię, to raz. Samego urządzenia rozruchowego też nie wykręcisz, bo jest na nitach, czyli do rozwiercenia lub zerwania. Trzeba też odłączyć jedno cięgno od Siłownika Pulldown i nie wiem czy jeszcze czegoś nie było... a od klapki ssania. Na koniec trzeba to jeszcze odpowiednio ustawić - na znaki, czyli mniej więcej tak samo, jak aparat.
kurcze myślałem że to będzie łatwiejszy temat, no trudno co zrobić wielkie dzięki za info:)
A może ktoś ma jakiś inny pomysł co może być przyczyną takich objawów, może ktoś przerabiał taki temat:confused: