Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Migający kluczyk immobilisera.

cortesolo
16-01-12, 08:56
Witam

Podczas dzisiajszego odpalenia samochodu stywierdziłem dziwną rzecz. Samochód odpalił normalnie, ale kontrolka immobilisera po odpaleniu zamiast zgasnąć, cały czas migała. Zgasiłem wiec silnik, odpalilem jeszcze raz, ale nic to nie pomogło. Przejechałem 80km a kontrolka kluczyk caly czas migala. Na miejscu zgasilem silnik i jeszcze raz odpalilem. Okazało sie ze kontrolka zgasła i bylo ok.

Czy ktos ma jakiś pomysł co to może być?

Dodatkowo zauważyłem ostatnio, że tylna wycieraczka nie zawsze wraca na swoje miejsce. Czy te 2 rzeczy moga miec ze soba zwiazek?

owsikk
16-01-12, 09:30
Wsadź rękę pod deskę rozdzielczą i sprawdź czy kostki w skrzynce bezpieczników Ci się nie poluzowały. Od immo jest biała kostka z tyłu skrzynki. Wycieraczki są gdzieś przodu (mała podłużna bodajże)

Krzysztof1969
17-01-12, 21:38
Masz słaby akumulator, albo słaby styk.

cortesolo
18-01-12, 10:46
Może to być aku bo faktycznie ciężko odpalił tego dnia. Było -10 stopni wtedy. Sytuacja narazie sie nie powtórzyla, wiec zobacze jak dalej bedzie. Swoją drogą, jaki akumulator polecicie?

LemonR
18-01-12, 15:15
Dobrą ładowarkę na początek, to nie prawda, że akumulatorów nie trzeba ładować. Kupisz nowe ako i za rok lub dwa będzie to samo.

eRMD
18-01-12, 17:44
Miałem to samo z immo. Poprzedniej zimy przy jeszcze większych mrozach (-18 jak pamiętam) mrugał jakiś czas kluczyk po odpaleniu. Aku jakoś był na wymarciu wtedy wiec możliwe ze ma to powiązanie.