Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem po odcięciu kostki od radia.

yasiu_kam
01-06-07, 21:19
Witam. Jestem posiadaczem Hani od paru dni więc stwierdziłem, że założę sobie kostke iso, niestety podczas przecinania kabli musialem zrobic jakies zwarcie i od tamtej pory nie dziala zegarek i mam brak zasilania na niebiesko-bialym kablu od radia, bezpieczniki wszystkie sprawdzilem i sa ok
pomozcie :(
z gory dzieki
pozdro

yasiu_kam
01-06-07, 21:19
Witam. Jestem posiadaczem Hani od paru dni więc stwierdziłem, że założę sobie kostke iso, niestety podczas przecinania kabli musialem zrobic jakies zwarcie i od tamtej pory nie dziala zegarek i mam brak zasilania na niebiesko-bialym kablu od radia, bezpieczniki wszystkie sprawdzilem i sa ok
pomozcie :(
z gory dzieki
pozdro

Diups
01-06-07, 21:22
a zegarek Ci sie kasuje czy wogule nie wyswietla ?
sprawdzales bezpieczniki pod maska ?

Diups
01-06-07, 21:22
a zegarek Ci sie kasuje czy wogule nie wyswietla ?
sprawdzales bezpieczniki pod maska ?

yasiu_kam
01-06-07, 21:28
pod maska nie patrzylem ale zauwazylem ze zegarek nie podswietla ale dziala...jesli zamiast tego niebieskiego kabelka przy zegarku podlacze inny z zasilaniem to zegarek dziala...

[ Dodano: Sob 02 Cze, 2007 ]
sprawa rozwiazana, okazalo sie ze padl bezpiecznik pod maska :)

yasiu_kam
01-06-07, 21:28
pod maska nie patrzylem ale zauwazylem ze zegarek nie podswietla ale dziala...jesli zamiast tego niebieskiego kabelka przy zegarku podlacze inny z zasilaniem to zegarek dziala...

[ Dodano: Sob 02 Cze, 2007 ]
sprawa rozwiazana, okazalo sie ze padl bezpiecznik pod maska :)

zbikman
03-06-07, 15:04
Tak jak napisał Diupus. Czyli bezpiecznik pod maska 7,5 (czerwony) Mialem wczoraj to samo. Bezpiecznik zawinił. Pozdro

czili_wwl
03-06-07, 15:10
parę dni temu miałem to samo, bezpiecznik 7,5 BACKUP, co za tym idzie ECU się restartował...

peterx82
30-10-07, 13:42
U mnie ktoś poprzecinał te kable bo chciał wymienić kostkę na ISO. Tylko że zostawił starą kostkę fabryczną hondy, a reszte kabli połączył kostkami z ISO (tandetnie). Chyba połączę to tak jak było oryginalnie i zastosuję adaptor, bo inaczej się nie połapię w tych kablach. W manualu jest pokazana standardowa kostka ISO.
Jecze nie wiem czy w standardowej kostce hondy jest wyjście na tylne głośniki (+)?

michalk
31-10-07, 11:23
Jecze nie wiem czy w standardowej kostce hondy jest wyjście na tylne głośniki (+)?
Ja mam u siebie adaptor na iso, wczoraj zakładałem tylne głośniki i działają więc w kostce hondy jest wyjście na tył

peterx82
31-10-07, 13:34
Z tyłu nie mam głośników i też chciałbhym założyć. Tylko we wnęce nie widziałem żadnych kabli (po prawej stronie są jakieś dwa przyklejone taśmą).

michalk
31-10-07, 15:51
Z tyłu nie mam głośników i też chciałbhym założyć. Tylko we wnęce nie widziałem żadnych kabli (po prawej stronie są jakieś dwa przyklejone taśmą).

To właśnie te kable

z lewej
niebiesko-żółty +
szaro-biały -

z prawej
czerwono-żółty +
brązowo biały -

Powodzenia :aloha: