Zobacz pełną wersję : D14A5 zamiast D14A3
witam serdecznie. Proszę o pomoc ponieważ padł mi silnik w hani, miałem D14A3 i mogę kupić w bardzo fajnym stanie silnik D14A5 tylko czy będzie pasował i czy komputer nie zeświruje. Pytałem się mechanika i mówi że komputer nie będzie pasował. Z tego co wyczytałem to te silniki praktycznie są takie same, różnią się jedynie kolektorem. Moja hania rocznik 96, 3D. Bardzo proszę o pomoc
witam serdecznie. Proszę o pomoc ponieważ padł mi silnik w hani, miałem D14A3 i mogę kupić w bardzo fajnym stanie silnik D14A5 tylko czy będzie pasował i czy komputer nie zeświruje. Pytałem się mechanika i mówi że komputer nie będzie pasował. Z tego co wyczytałem to te silniki praktycznie są takie same, różnią się jedynie kolektorem. Moja hania rocznik 96, 3D. Bardzo proszę o pomoc
Jesli silniki beda miały różne OBD to musisz kupic przejsciowke... D14A5 to silnik z anglika?
nie, sprowadzony z niemiec
nie, sprowadzony z niemiec
heheheh.. źle mnie zrozumiałes :D Pytając czy z anglika miałem na mysli czy z Civica 5d czyli tzw. "anglika" :)
:bicie: nie znałem tego :speszony: , masz rację sprawdziłem i silniki mają OBD2 jeden i drugi, czy w takim razie nie będzie problemów
:bicie: nie znałem tego :speszony: , masz rację sprawdziłem i silniki mają OBD2 jeden i drugi, czy w takim razie nie będzie problemów
Tu masz cos o OBD:
http://www.hondatech.pl/printview.php?t=3071&start=0&sid=73deca7a672b829bb013a7f8d477b303
ok, nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeżeli gniazda będą pasowały od silnika i do komputera to powinno być wszystko ok?.
skolopendra
02-06-07, 10:34
ale jeżeli gniazda będą pasowały od silnika i do komputera
nie będą
u siebie masz dwa wtyki do kompa, a anglik ma trzy :agent:
no to wszystko jasne dzięki wszystkim z udzielenie pomocy