Zobacz pełną wersję : Co sie dzieje ? AWARIA !!!
Witam dzis podczasz normalnej jazdy mojim civcem 1.5 eco vteciem w budzie EK3 zapaliła sie nagle lampka CHECK prędkośćiomierz przestał pokazywac prędkości z jaką jade oraz nie zapala się lampka ECON . Nie wiem co jest grane :( Może ktoś wie o co chodzi i wie jak mi doradziuć żeby pozbyc się problemu .
upalony środkowy pin w czujniku prędkości
jak i gdzie go znalesc jakiego typu to naprawa? czy duze koszta?
znajdziesz pod maska
http://img692.imageshack.us/img692/817/vss.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/692/vss.gif/)
prawdopodobnie trzeba bedzie kostke wymienic, kupisz za piwo na jakims szrocie (moze byc od innego czujnika, beda inne kolory kabelkow)
prawdopodobnie trzeba bedzie kostke wymienic, czujnik też jest do wymiany
dzięki serdeczne już wiem co mam robic .
Dzis odziwo od rana wszystko jest ok Hanka jest sprawna w 100%
czujnik też jest do wymiany
Wcale niekoniecznie, czujniki vss padają bardzo rzadko w hondach. Prawdopodobnie pin w kostce prześniedział. Wystarczy kostke wymienić i po kłopocie.
Dzis odziwo od rana wszystko jest ok Hanka jest sprawna w 100%
Zapewne problem niedługo powróci
albo wyczyścić całą kostkę i to pomaga:)
Wcale niekoniecznie, czujniki vss padają bardzo rzadko w hondach. Prawdopodobnie pin w kostce prześniedział. Wystarczy kostke wymienić i po kłopocie. a ja 3 razy miałem przypadek że środkowy pin został w zaśniedziałej kostce przez co stwierdziłem że czujnik też do wymiany...łatwo sprawdzić sam wiesz Krzyśku :)
dzis wymieniłem cały czujnik u Ralfa i sopkuj mam :)
A wtyczkę wyczysciles w srodku?
wszystko zostało zrobione eleganco i zpsikane preparatem specjalnym
KAPLICA !!! problem dziś znowu powrócił :(
Nie dziwi mnie to, mówiłem że to nie czujnik prędkości
czyli trzeba zaczacz od nowa poszukiwania najlepiej od kostki
rozbierz kostke, wyciagnij ten bialy plastik co jest w srodku to bedziesz mial styki na wierzchu