Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ogrzewanie, zimne powietrze spod nóg pasażera. EG8

Timo-hg
14-01-12, 19:28
Witam,
dziś z racji, że zrobiło się zimniej zacząłem mocniej grzać w samochodzie.
Pojawił się problem z ogrzewaniem nóg pasażera, mianowicie z lewej strony (zaznaczonej na obrazku na zielono) leci ciepłe powietrze, natomiast w miejscu czerwonym leci bardzo zimne, chłodne.
Ogólnie nie ciekawie.
Ogrzewanie szyb jest na poziomie co najmniej średnim, dopiero na 3 biegu można coś odczuć, że powoli para schodzi z szyb.
Grzanie w opcji na twarz, czyli gdzie powietrze powinno lecieć ze środkowych i bocznych tuneli jest niewyczuwalne całkowicie. Tunele otwarte.
Na szyby powietrze leci ciepłe, ale na 4 można dopiero poczuć pod ręką ruch powietrza.
Wymieniony termostat na nowy, wiem, że był przedmuchiwany też układ cały.
Co to może być?
Zapchana nagrzewnica? A może już dogorywająca?

http://img864.imageshack.us/img864/5999/20120114132.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/864/20120114132.jpg/)

Budziniak
14-01-12, 20:00
nagrzewnicę masz nieszczelną i całe powietrze które napędza dmuchawa nie przepływa przez rozgrzany wkład wodny. W okolicach czerwonego bohomaza znajduje się dmuchawa sprawdź to.

Timo-hg
14-01-12, 20:11
nagrzewnicę masz nieszczelną

wymiana nagrzewnicy? jej wyjęcie to chyba pewien problem

czerwonego bohomaza

wypraszam sobie ;)

Budziniak
14-01-12, 20:20
wypraszam sobie miałem napisać okrąg ale do tego mu daleko :D

wymiana nagrzewnicy? pisząc nagrzewnica mam na myśli cały ten plastik pod deską. Włącz nadmuch i spróbuj zlokalizować z którego miejsca wali te zimne powietrze.

Timo-hg
14-01-12, 20:49
pisząc nagrzewnica mam na myśli cały ten plastik pod deską. Włącz nadmuch i spróbuj zlokalizować z którego miejsca wali te zimne powietrze.

Zadanie na jutro po obiedzie, odezwę się ;)

Timo-hg
15-01-12, 17:49
Zimne powietrze wieje bardziej z prawej strony, dość głęboko znajduje się źródło zimnego powietrza. Jutro może zdejmę schowek i zobaczę coś więcej, choć w to nie wierze.
Centrum można określić w okolicy tego plastikowego cybantu na rysunku. Wieje stamtąd naprawdę niesamowicie jak wsadzi się rękę. Pewnie dlatego nawiew na szyby jest tak słaby. Połowa powietrza zasuwa tamtędy,

rooter666
15-01-12, 18:38
cały ten tunel którym idzie powietrze od dmuchawy się składa z 3 części i pomiędzy nimi są lipne uszczelki z gąbki, możliwe że tam masz niedokładnie złączone ;)