PDA

Zobacz pełną wersję : Rozładowany akumulator, wariujący alarm, brak reakcji na pilot, co robić?

parcelant
14-01-12, 14:47
Witam wszystkich zadowolonych użytkowników Hanek.
Mój problem pojawił się jak moja Hania musiała poczekać na mnie 2 tygodnie. Były lekkie mrozy a aku miałem dość słaby to padł. Próbowałem go naładować prostownikiem i niby rozrusznik kręci ale nie pojawia się ta kontrolka check engine i w ogóle nie mogę go odpalić. Alarm zaczyna wyć i nie reaguje na sygnał z pilota. Żeby uciszyć alarm to przekręcam stacyjkę i chyba utrata prądu przez "heltanie" ucisza go. Nie wiem jak mam go uruchomić. Brakuje mi już pomysłów. Proszę o jakieś porady sugestie cokolwiek.

Mój samochód to Honda Civic 1991 1,5 90 km sedan. Alarm nie jest fabryczny ale jakiejś firmy GMO.

bolekLODZ
14-01-12, 15:18
Mam taką samą hondę, stała przez dłuższy czas i aku jest do wyrzucenia. Ma jakiś tam znikomy prąd, ale nie wystarczający do wyłączenia alarmu. Auto cały szas na nim piszczy. Wstaw lepszy aku, albo spróbuj odpalić z kabli. u mnie pomogło.

parcelant
14-01-12, 17:15
No tak ale jeśli alarm się mi wlączyć to działa immoblilaizer i rozrusznik się kręci ale nie odpala bo zapłon jest wyłączony. Immobilaizer znajduje się w manetce od spryskiwaczy szyb. Poprzedni właściciel montował te zabezpieczenia i nie wiem co teraz mam zrobić :(

piroman
14-01-12, 17:21
Podłącz sprawny akumulator i wyłacz alarm

parcelant
14-01-12, 19:01
Hania dała znak życia i wszystko jest ok. Winą był padnięty aku i rozprogramowany alarm który blokował zapłon. Po wyłączeniu alarmu wszystko wróciło do normy. Polecam tą stronę http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic725309.html . Temat można zamknąć.