Zobacz pełną wersję : Honda Civic VII brak podswietlania nawiewu, problem z swiatlami.
Witam,
Jakis czas temu zgaslo mi podswietlanie nawiewu tzn. trzech pokretel od sily nawiewu, cieplo zimno i na co ma wiac. Czy jest jakis bezpiecznik od podswietlania bo szukam w ksiazce i nie widze, czy mozliwe ze naraz sie trzy zarowki spalily i jesli tak to jak trzeba sie zabrac do rozbiorki panelu bo dostep nie jest chyba zbyt latwy.(wersja z poziomymi pokretlami) 2003r 5d
Wczoraj zauwazylem ze gdy wciskam hamulec swieci sie stop z prawej strony i na gorze a lewa strona cala gasnie, czym moze to byc spowodowane i czy moze miec to cos wspolnego z tymi nawiewami, bo gasnace swaitlo moge miec juz od jakiegos czasu tylko tego nie zauwazylem.'
Prosze o odp bo nie wie co dalej mam robic z tymi awariami.
1,najszybciej spalily ci sie zarowki
2.gdzies kolego nie masz masy i dlatego ci sie dyskoteka robi powycigaj zarowki i zobacz moze przysniedzialy posprawdzaj miernikiem czy dochodzi prad
Ale czy na kazde pokretlo przypada jedna zarowka czy jest jedna na wszystkie. Po zakupie samochodu juz nie swiecil przycisk nad klima czyli wydaje mi sie ze sa osobne zarowki na kazde. Jest moze jakis osobny bezpiecznik od tego bo szukam i nie potrafie znalezc?
Jesli to rzeczywiscie zarowki to w jaki najprostszy sposob idzie sie do nich dostac ? Trzeba wszystko rozebrac zeby do zarowek dojsc, caly panel?
Prosze o pomoc bo denerwuje mnie to podswietlanie szczegolnie zima.
jeśli dobrze pamiętam każdy przycisk ma oddzielne podświetlenie
pokrętła podświetlane są dwoma żarówkami przez pryzmaty
witam
odświeżę temat
zakupiłem ostatnio civica i jet podobny problem
brak oświetlenia pkręteł , Wlochu zrobileś to oświetlenie ? ewentaulanie proszę innych forumowiczów o wskazówke do wymiany żarówek do oświetlenia pokręteł
Jest już napisane i wystarczy poszukać kolego.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?60372-Zr%F3b-to-sam-spis-tre%B6ci-w-FAQ&p=1253799&viewfull=1#post1253799
Zarowki kupisz na allegro za 1zl albo 1,39 zeby Cie nie podkusilo jechac do Aso i placic im 10 x tyle za to samo :)
Też mam jedna przepaloną żaróweczkę pokrętła temperatury ale jak sobie pomyślę ile to roboty (naprawiałem już urwana linkę ogrzewania) to chyba mi to nie przeszkadza :)
Dlatego tez ja kupilem komplet 16 zarowek czy ile to mi tam wyszlo. Bo stwierdzilem ze jak wymienie te spalone , zloze to cholerstwo do kupy a za tydz/miesiac padnie nastepna to mnie rozerwie. Tym sposobem umiejetnie zmienie wszystkie i zapomne o temacie
a odpowie ktos jaki to jest model zarowek ?? w5w ?
LeszekCIVIC
04-09-14, 22:15
sry za offtopa , przypomnijcie mi jakie sa żarówki do tablicy?
hej czy ktos posiada zdjęcia do tego tematu ? Bo opis jest ale zdjęcia padły :(
marcin001984
02-10-16, 11:39
U mnie w EP3 przepaliła się żaróweczka od podświetlenia regulacji temperatury nawiewu ciepło/zimno i zauważyłem, że przepalona jest żaróweczka w radiu w okolicy gdzie jest regulacja głośności (radio OEM). Ktoś wie jakie tam siedzą żaróweczki? Chciałbym kupić takie same jakie są, a nie żadne tjuningowe ledowe. Z góry dzięki za pomoc.
marcin001984
11-10-16, 19:58
Jak to, wszyscy mądrzy a nikt nie wie? A może wie ale nie napisze :p
Dla potomnych... powinna być żarówka 14V 1,4W T5-WG. Kosztuje na allegro ponad 10zł/szt. Jest nietypowa i mało popularna bo ma 14V a nie 12V. Te 12V można kupić za parę groszy, ale sprawa wygląda tak, że alternator podaje zbyt duże napięcie i po jakimś czasie się przepali.
Taki sam prąd dostają wszystkie inie żarówki bo zasilane są tym samym alternatorem żarówkom 12v jeśli dostaną 14 z hakiem nic się nie dzieje
1,39 na allegro? oszaleli? ;) Ja w sklepie stacjonarnym kupuję je po 70 groszy.
Wczoraj wymieniałem w podświetleniu od przycisku AC
http://s5.ifotos.pl/mini/201610171_arseqnx.jpg (http://ifotos.pl/z/arseqnx/)