PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek - siłownik drzwi kierowcy

aqualopetak
14-01-12, 11:35
Witam.

Mam HC VI gen, 96 przed liftem liftback. Chciałem założyć sobie centralny zamek z pilota ponieważ posiadam fabryczny w drzwiach ale tylko z kluczyka. I tu moje pytanie. Czy instalacja tak posiada siłownik w drzwiach kierowcy? Czy może trzeba kupić siłownik do tych właśnie drzwi?

Dodatkowe pytanie... w lewych tylnych drzwiach nie działa mi zamykanie z tego właśnie centralnego zamka. Ma ktoś zdjęcia bądź jakieś schematy przybliżające zasadę działania takiego zamka w tych, ponieważ wyraźnie słychać dzwięk zamka w tych drzwiach ale jednak nie zamykają sie one ani nie otwierają. Wygląda na to jakby coś się zdemontowało w tych drzwiach.

sgj
15-01-12, 02:02
W drzwiach kierowcy nie ma siłownika. Trzeba założyć. Żeby to zrobić trzeba wiercić otwory w drzwiach bo inaczej nie ma opcji żeby przykręcić.

W tylnych drzwiach to raczej nie dźwięk zamka tylko siłownika. Pewnie uszkodzony, bo w tylnych wyłamuje się czasem element odpowiedzialny za łapanie mechanizmu zamka.

aqualopetak
15-01-12, 11:08
Dzięki za odpowiedz. Zamówiłem centralny z pilotem i będę wkrótce działał. Jeszcze raz dzięki

aqualopetak
18-01-12, 17:20
Mam centralny i mam pytanie. Gdzie znajduje się oryginalny centralny w HC VI gen 95? (typ centralnego to otwierany tylko z kluczyka)

sgj
18-01-12, 17:54
W drzwiach pasażera, ale jak dokładasz centralny na pilota to oryginalna centralka w ogóle nie powinna Cie interesować.

keraj9
19-01-12, 08:09
Witam
Nie ma potrzeby wiercić otworów. Tu jest wszystko opisane:http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?55703-SWAP-Otwierania-na-pilota-tylnych-elektrycznych-szyb.
Pozdrawiam