PDA

Zobacz pełną wersję : Zapalił się check, silnik zgasł.

GUNIT
13-01-12, 16:42
Piątek trzynastego stał się rzeczywistością.

Wracałem z pracy, spokojna jazda 90km/h. Nagdle zapalił się check, obroty spadły na zero :mad:
Silnik chyba się dławił (nie wiem dokładnie bo radio grało głośno) delikatnie dodawałem gazu ale niestety nic to nie dało, silnik zgasł i nastała cisza.
Pierwsza próba odpalenia: wszystkie kontrolki się zapaliły, check zgasł tak jak zawsze więc odpalam. Auto kręci ale nie może odpalić. Check zapala się i pali się cały czas. Dalej już nie próbowałem.
Dodam że temperatura była ok, brak wycieków, iskier spod maski czy ognia lub dymu z wydechu.
Auto jest już u mechanika ale dopiero w niedziele da rade w ogóle na nią spojrzeć.
Wiem że przez neta to trochę wróżenie z fusów ale może ktoś miał podobnie lub podejrzewa co to może być.
Silnik B18C4.

Dzięki

skolopendra
13-01-12, 19:55
co to może być.

zrób samodiagnostykę

WODZIREJ2
15-01-12, 17:57
kiedyś miałem podobnie. ujechałem 2-3 km, zapalił się check i motor zgasł. jednak dał się za chwilę odpalić i potem to samo 2-3km, check i zgasł. Kolega wymieniał mi sprzęgło, i nie wpiął jednej kostki od licznika. Kiera jakoś tak była ustawiona, że nawet nie zauważyłem że licznik nie chodzi. Po zapięciu tej kostki wszystko jest ok. Innego pomysła nie mam. Pozdro

WODZIREJ2
11-06-12, 17:09
po czasie wrócę do tematu i tak z ciekawości spytam kolego GUNIT co to była za przyczyna?