Zobacz pełną wersję : jak zrobic idealnie okragle wloty/dziury na glosniki ?
jak w temacie.
chodzi oczywiscie nie o fuszerke tylko o ladne dziury/jajka na elipsy w tylnej polce?
pozdr
dzien przed wycinaniem tych dziur nie mozesz :piwo2: :piwo2:
pozdrawiam :aloha:
jak w temacie.
chodzi oczywiscie nie o fuszerke tylko o ladne dziury/jajka na elipsy w tylnej polce?
pozdr
Narysuj elipse cienki pisaczkiem, potem nawiercaj jak najbliżej siebie małe dziurki. potem wyrzynyrka!! Ja stosuje tylko wyrzynarke. Ważne - najpierw podetnij materiał bo on sie wkręca w maszyny.
A po cóż Ci idealne dziury jak i tak zakryjesz je głośnikami :)
A po cóż Ci idealne dziury jak i tak zakryjesz je głośnikami :aloha: popisałeś sie :/ :bicie: ;)
Niektóre, jak nie większość nowych głośników mają w pudle szablon z którego można odrysować kształt głośnika. Można sobie zrobić taki szablon z tektury.
Potem tylko dziurka wiertarą i dalej jazda wyżynarką :agent:
Niektóre, jak nie większość nowych głośników mają w pudle szablon z którego można odrysować kształt głośnika. Można sobie zrobić taki szablon z tektury.
Potem tylko dziurka wiertarą i dalej jazda wyżynarką :agent:
ppm702, serio pytam, po co? Nie mogą być postrzępione przykładowo? Głośnik jest dość szeroki na rancie...
Wielkie mi halo.
ppm702, serio pytam, po co? Nie mogą być postrzępione przykładowo? Głośnik jest dość szeroki na rancie...
Wielkie mi halo.