Zobacz pełną wersję : jak bardzo roznia sie kolory ... ? NH614M - pomiedzy - NH567M
Jak w temacie chłopaki nie moge znalezc koloru NH614M na jakiejkolwiek hani ...
Ten drugi natomiast sam posiadam.
Ktos moze porównac na zdjeciach jedno obok drugiego ? Prosze motywuje tym ze chcem wymienic klape tylna w swoim MB1 a nie wiem jaka bedzie roznica w kolorach. Z gory dziekuje.
http://images49.fotosik.pl/1164/731da1bba5e6ac33med.jpg - to moja
http://www.lyonssystemsserver.com/breakerpro/1038/1038-130711-164306-301-010-PTIMG.jpg - szukany kolor.
Znalazłem, co myslicie, jak mocno sie to rozni odcieniem ?
będzie się różnił nie odcieniem a barwą. Lakiery o tym samym kodzie potrafią różnić się odcieniami, dlatego wykonuje się cieniowanie elementów sąsiadujących.
podjedz sobie gdzies gdzie dobieraja lakiery i popros niech ci pokaza listki z probkami nie wiem jak to sie fachowo nazywa jak bedziesz mial jeden kolo drugiego spojrz pod swiatlo a najlepiej pod sloncu i bedzie widac wszystko tylko sobie nr lakieru zapisz , pozatym srebrny jest dosc ciezki nawet do dobrania i z reguly prz malowaniu trzeba cieniowac a jak juz jest wogole inny nr lakieru to sadze ze bedze sie roznil jak czarny od bialego takze albo szukaj w takim samym kolorze albo lakierowanie no i jeszcze zwroc uwage na to zeby klapa byla w fabrycznym lakierze , bo jesli juz ja ktos lakierowal wtedy tez moze sie nieznacznie sie roznic
Witam
Proszę o pomoc w dobraniu prawidłowej nazwy lakieru. Mianowicie mam Honde Civic z 98 3D kolor ciemno zielony. Był tylko jeden ciemno zielony kolor tego lakieru. Ostatnio koleś mi wjechał w tylni zderzak. Efekt, pęknięcie zderzaka w pionie. Rozmawiałam z gościem od " spawania " zderzaków, powiedział, że będzie widoczna zmiana na zderzaku. Będę chciała sama zamalować zderzak po spawaniu. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu koloru.
dzieki
Ewa
Witam
Proszę o pomoc w dobraniu prawidłowej nazwy lakieru. Mianowicie mam Honde Civic z 98 3D kolor ciemno zielony. Był tylko jeden ciemno zielony kolor tego lakieru. Ostatnio koleś mi wjechał w tylni zderzak. Efekt, pęknięcie zderzaka w pionie. Rozmawiałam z gościem od " spawania " zderzaków, powiedział, że będzie widoczna zmiana na zderzaku. Będę chciała sama zamalować zderzak po spawaniu. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu koloru.
dzieki
Ewa
G-82P
Cypress Green Pearl
Son - Goku
27-02-12, 14:49
civic-5
Słuchaj, jak coś to rozkręć ten mały panel który otwierasz ,by dostać się do korku wlewu paliwa.
Weź go i do lakierni z nim by porównać je.
juz nieaktualne, ale dzieki.
Mam juz upatrzoną klapę z takim samym symbolem koloru.