PDA

Zobacz pełną wersję : pomocy w zakupie samochodu jaki lepszy?

daroxxx
31-05-07, 01:12
witam

mam zamiar kupic honde 3-drzwiową VI kolo 97-98 roku tylko nie wiem jaki silnik mam wybrac, caly czas myslalem nad 1,4 [90KM] lecz czytalem na forum ze 1.5 Vtec [115KM] tyle samo pali, a ma wiecej koni to jak to jest?? ktory jest lepszy chodzi mi o w miare dobra dynamike wydaje mi sie ze 90km starczy i do tego zeby malo palil 7-8 po mieście więc który lepszy i mniej pali ?? 1,4 czy 1,5V-TEC ?

pozdrawiam :)

shadmen
31-05-07, 07:20
bierz V-TEC-E (economy)bo o tego pewno ci chodzi osiągi ma ciut lepsze niż 1.4 ale jest o niebo bardziej ekonomiczny.
V-TEC-E pali na trasie nawet poniżej 5 a w mieście raczej na 100% w 7 sie zmieścisz ale jak bedziesz pałował go do odcinki to wiadomo ze będzie brał więcej i wachy i oleju:D

PS. Dużo razy sie rozpisywali na tym forum o tym a u góry na forum masz Faq jaki silnik wybrać poczytaj a na pewno znajdziesz tam odpowiedz;)

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=28154

_drobny
31-05-07, 12:51
bierz D15Z6, lepiej jezdzi (choc porownujac do D14 to jest lepsze o jakas dlugosc auta na 400m), mniej pali (chociaz u mnie i tak wciag 10l/100km)...

poza tym wydaje mi sie, ze D15Z6 bylo malo wersji ze slabym wyposazeniem (czyt. elektryka + klima) ale moge sie mylic

ogolnie na plus D15 jak dla mnie...

pzdr

olo12
31-05-07, 13:45
siemanko
mam d14 ale jak bedzie okazja to wymienie na cos mocniejszego :) w miare jedzenia apetyt rosnie :)
bierz v-tec'a

pozdrawiam

oner
31-05-07, 22:16
Moja D14A3 pali niecałe 6 litrów przy nie koniecznie spokojnej jeździe. Ale z pewnością bym się zamienił na litr/dwa więcej dla tych kilku- kilkudziesięciu kucyków więcej. ;)

mirasek
31-05-07, 22:46
Moja D14A3 pali niecałe 6 litrów przy nie koniecznie spokojnej jeździe. Ale z pewnością bym się zamienił na litr/dwa więcej dla tych kilku- kilkudziesięciu kucyków więcej. ;)

To tu sie pozytywnie rozczarujesz, bo 1.5 vtec-e pali mniej od 1.4 ;) Po co zakładać taki temat skoro już był podobny http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=29715&start=0

rafnexster
01-06-07, 22:17
nie czarujmy się !!! mam D15Z6 i co do ekonomi tego auta ciężko mi się wypowiedzieć... lubi paliwko i tyle... no ale?!?! JAK się ma ciężką stope i ciśnie do odcięcia zapłonu ( to które dużo niepożre !!!!) . Jak chcesz kupić ekonomiczną Hanię to poprostu kup jaka CI się spodoba a jej spalanie będzie w dużej mierze zależne tylko od Ciebie. Mój własny test spalania był taki że przez pierwszy miesiąć po jej zakupe zjadała mi nawet 12L (czasami więcej)(((( wiadomo dlaczego ;) ))) a teraz jak się złapałem za portfel to w 7L się mieszcze<<< Mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi :speszony: :speszony: . Ale kup lepiej 1.5 114km jest naprawdę dynamiczny :) :) :) a jeżeli chodzi o wyposażenie tych wersji to nie mogę narzekać(moja oprócz skóry ma wszystko) :szukaj: ;)

rafnexster
01-06-07, 22:17
nie czarujmy się !!! mam D15Z6 i co do ekonomi tego auta ciężko mi się wypowiedzieć... lubi paliwko i tyle... no ale?!?! JAK się ma ciężką stope i ciśnie do odcięcia zapłonu ( to które dużo niepożre !!!!) . Jak chcesz kupić ekonomiczną Hanię to poprostu kup jaka CI się spodoba a jej spalanie będzie w dużej mierze zależne tylko od Ciebie. Mój własny test spalania był taki że przez pierwszy miesiąć po jej zakupe zjadała mi nawet 12L (czasami więcej)(((( wiadomo dlaczego ;) ))) a teraz jak się złapałem za portfel to w 7L się mieszcze<<< Mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi :speszony: :speszony: . Ale kup lepiej 1.5 114km jest naprawdę dynamiczny :) :) :) a jeżeli chodzi o wyposażenie tych wersji to nie mogę narzekać(moja oprócz skóry ma wszystko) :szukaj: ;)