Zobacz pełną wersję : swap z d14z4 na d14z6 lub l13a7
witam wszystkich ;) mam pytanie czy silnik d14z6 podejdzie p&p czy wymaga większych modów jakie były by koszta robocizny ewentualnie co może zostac z mojego silnika buda to civic mb2 a drugi silnik który mnie interesuje to l13a7 dałoby sie wsadzić do tej budy czy raczej jest to nieopłacalne finansowo dodam ze nie interesuje mnie swap na mocniejszy silnik z góry dzięki z pomoc. (stary silnik ma 170 tyś przejechane na samym gazie a 250tyś normalny powoli się sypie:)
d14z6 to jest chyba z 7 gena??? jesli tak jedyne co pasuje to na skrzynie do mb ani kolektory ani mocowania na pompe wspomagania bo w 7 gen jest elektryczne wspomaganie , pozatym cala instalacje bys musial przekladac jednym slowem nie pasuje da sie to zalozyc z calym osprzetem ale raczej sie nie oplaci a to i13a7 nie wiem coz to za silnik z jakiej hondy>? ale jak inna seria to juz calkiem nie podpasi , jezeli chcesz mocniejszy silnik to ani d14z6 ani I13a7 nie ma sensu pozostaje ci D seria do 2000roku zeby w miare podpasowalo D15xx d16xx wtedy praktycznie tylko silnik wiazka komp i robota
dzieki za rade a silnik to L13a7 z civic ufo :)
Przerażają mnie nie które pytania :> Jak widać coś tam się na oznaczeniach znasz. To na boga czemu do głowy przyszło Ci L13A7 ?
Wsadzaj ten co masz i po bólu chłopie jak Cie nie interesuje mocniejsza jednostka.