Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 6gen - kierownica bez poduszki i silnik - 2 pytania

reset
30-05-07, 23:09
Witam milosnikow Hondy Civic.

Zwracam sie do was z prosba. Jutro jade ogladac Civica 6gen 3d. Mam do was 2 pytania

1. Samochod ma elektryczne szyby, el. lusterka, centralny i wspomaganie. Jedyne co mnie zainteresowalo to kierownica. Wyglada jak starszy model ktory widzialem w roczniku '95 a ten samochod jest z 1998r. Dowiedzialem sie ze auto jest z wloch. Znam opinie na temat tego kraju i zastanawiam sie czasem czy auto nie bylo walone, poducha poszla i ktos zamienil na kierownice bez poduszki ? Czy byla wersja z elektryka bez poduszki w 98 r ??

http://img237.imageshack.us/img237/9332/c27510175zv8.th.jpg (http://img237.imageshack.us/my.php?image=c27510175zv8.jpg)

2. Silnik ten rzekomo ma 75KM. Wyczytalem ze te 15 km to nie problem zrobic. Chcialem sie tylko dowiedziec czy ten silnik pozniej tak samo ciagnie jak seryjny 90km czy podany sposob na forum jest troche naciagany ? Silniki 75 i 90 km nie roznia sie niczym tylko tym zwezeniem w przepustnicy ?

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi i pomoc. Nie kryje ze zalezy mi na czasie bo jutro bede ogladal auto.

Pozdrawiam

Kapitan Zbik
30-05-07, 23:28
Co co 1 pytania to zanim kupiłem swojego VTEC-a to miałem okazję kupić białego 1.4 właśnie z Włoch (rocznik chyba 96 lub 97 jakoś tak):
- kierownica taka jak na zdjęciu które załączyłeś (3 ramienna bez poduszki),
- klima
- brak zagłówków na oparciu tylnej kanapy, brak podłokietnika, brak szyberdachu,
- szyby niepamiętam, ale chyba były elektryczne,
- poobijane lusterka (podobno od wszechobecnych we Włoszek skuterków)
- beznadziejne kołpaki i co najgorsze biały kolor,
Z tego co widzę ten chyba też jest biały. Masz więcej zdjęć tego auta?

reset
31-05-07, 00:01
nie on nie jest bialy, a przynajmniej nie widzialem go jeszcze.

pewnie!... mam cala oferte

LINK (http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2751017)

Jutro jade go na zywca zobaczyc, jak bedzie taki sredni na oko to go zarezerwuje, bo mam jeszcze 2 sztuki w bytomiu do obejrzenia. A w niedziele chce jechac do gliwic na gielde.

A ogolnie to kupa :) bo mam z 22-23 tys i chcialem na wypasie 99-00 albo cos starszego z lepszym motorem ale widze ze malo tego

[edit]

Mam jeszcze jedno pytanie juz do posiadaczy civicow

majac do wybory abs, klime, poduszke a ich brak wzamian za elektryczne szyby i lusterka co jest lepiej wybrac ?? takie praktyczne pytanie :D

daroxxx
31-05-07, 01:18
ABS - bezpieczenstwo w hamowaniu - przydaje sie :)
KLIMA - chlodno w samochodzie, wiec nie trzeba otwierac szyb wiec po co el.szyby?
PODUSZKA - bezpieczenstwo, w razie czego moze sie przydac :)

el.szyby - jak sie ma klime to chyba nie potrzebne w sumie i tak duzo nie dają jak jest ponad 30 na dworzu :)

el. lusterka - taki badziew nie przydatny ja mam to ani razu jeszcze nie uzywalem poniewaz caly czas lusterka są w jednym polozeniu, no chyba ze ktos se codziennie zmienia ale nie wiem po co....

wiec wynik jest prosty ABS KLIMA PODUSZKA...moim zdaniem :)
pozdro

reset
31-05-07, 01:24
wiec wynik jest prosty ABS KLIMA PODUSZKA...moim zdaniem :)
pozdro

dzieki za odpowiedz. widze ze nie tylko ja nie spie... :P

prosze jeszcze od ewentualna pomoc z ta kierownica. nie wiem czy jutro ( wlasciwie dzisiaj :P) podchodzic na luzie czy jak do kabinowanego\walonego auta. byly takie wyposazenia ?

majkel
31-05-07, 09:57
Zdjęcie które pokazałeś pokazuje że to auto w ogóle nie ma poduszek.
Były takie wyposażenia na Włochy właśnie.
Np. u mnie pełna elektryka, klima, brak abs i poduszek.

Jeśli chodzi o moje zdanie dot. wyposażenia to brak absu nie jest jakims problemem. Szybko się przyzwyczaisz ze abs masz w nodze. Poduszki owszem by się przydały.
Klima - wiadomo przydatna - ale to dodatkowy kłopot. Ja jednak mimo wszystko cieszę sie że mam.
El. szyby - bajer.
El. lusterka - znacznie bardziej przydatne niż el. szyby - jeśli musisz parkować w ciasnych miejscach - jak np ja gdy pod blokiem co wieczór jest walka na śmierć i życie o każdy centymetr parkingu.

Auto z południa lub środka Włoch jeśli nie bite poważnie będzie miało jedną przewagę nad autami z reichu. Super blachę bez rdzy.

Bob
31-05-07, 10:02
Kierownica jest jak najbardziej oryginalna, bywaly 6 gen z poduchami i to dwiema (jak sie nie myle) oraz taką jak oglądasz bez poduszki.
Ten rodzaj kierownicy pojawił się co dopiero w Ciffie 6 generacji od 96 roku, więc jak widziałeś w 95, to może ktoś przeszczepił :)

el.szyby[/b] - jak sie ma klime to chyba nie potrzebne w sumie i tak duzo nie dają jak jest ponad 30 na dworzu :)

Nie cały rok masz lato...

Lepiej jak masz tyle kasy do wydania, nie śpiesz sie z kupnem samochodu, kto wie może za kilka dni ktoś własnie zaoferuje twoj wymażony na wypasie ;)

_drobny
31-05-07, 11:00
moje EK3 tez jest z Włoch, faktycznie troche poobijane (nie bite), ale z drugiej strony wole jezdzic poobijanym niz skatowanym...

na wyposazeniu mam klime, elektryczne szyby i lusterka, zaglowki tyl... nie mam poduszek (kierownica identyczna jak ta ze zdjecia) ani ABS'u (dla mnie to zbyteczne :D )

poza tym lepiej lezy w dloni ta kiera bo jest 3 ramienna.. obszyc ja skorka i jak ta lala bedzie wygladac ;]
pozdro ziom

lakazs
31-05-07, 11:56
Kuzyn kupil EJ9 z włoch 1997.

Identyczna wersja.

olo12
31-05-07, 13:41
Siemanko
Ja zastanawiam sie czy to rzeczywiscie 75 km sprawdz dowod rejestracyjny moze to rzeczywiscie jest 90 km
a po drugie to poczekaj chwile jak masz wiecej sianka, moze znajdziesz cos ciekawszego, ja czekalem 2 miechy i wytargalem z dani fajna hanie ...

pozdrawiam