PDA

Zobacz pełną wersję : Brak Ćwierkania w alarmie prestige chyba 150

Goode
11-01-12, 21:44
Mam taki problem. Zostawiłem lampkę pod sufitem na kilka dni. Jak wróciłem akumulator trochę pad na tyle, że nie chciał odpalić z pilota alarm po wejściu kluczykiem wył jak mały kotek no i oczywiście o odpaleniu nie było mowy. No więc dobra podłączyliśmy kable do kolegi samochodu od razu zaczął wyć odpalił i takie tam.

I teraz problem jest taki, że coś się w alarmie przestawiło. Przestał "ćwierkać" przy otwieraniu i zamykaniu drzwi. Jeśli chodzi o syrenę to działa bo alarm włącza się normalnie. Świtała też migają przy zamykaniu i otwieraniu. Wyczytałem w instrukcji, że jest opcja wyłączenia "ćwierkania" na stałe ale każą udać się do serwisu. Może ktoś zna się na tym jak taką opcję włączyć? Bo może mu się przez spadek napięcia to jakoś przeprogramowało. Alarm jak w temacie PRESTIGE chyba 150 o ile pamiętam sprzed dwóch lat przy kupowaniu pilota.

Dodatkowo radio się popsuło tzn. guziki się pozamieniały funkcjami :P Ale przed chwilą wyczytałem, że zdarza się to mikroprocesorowi przy spadku napięcia i żeby odłączyć akumulator więc może to pomoże.