Zobacz pełną wersję : proszę o szybką pomoc
Koledzy proszę o pomoc, jest to bardzo ważne. Wyjmowałem radio i niestety jakiś kabelek się odpiął i było małe zwarcie, radio niestety nie działa i z tego co zauważyłem to zegarek w samochodzie też nie działa nie wiem co więcej. Nie sądzę jednak żeby radio się spałiło. Prawdopodobnie któryś bezpiecznik. Dlatego mam gorącą prośbę, który to dokładnie bezpiecznik bo mam sprawdzić radio pod instalką a nie mogę. Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź
Kurde teraz nie wiem ktory.. no ale w tej skrytce jakby pod schowkiem z lewej strony wyjmij to, i przepatrz bezpieczniki... bo to na 99% bezpiecznik
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=30054
Tu ściągnij sobie manual i poszukaj :) albo poprostu wyjmuj i sprawdzaj bezpieczniki
na 99,9% to tylko bezpiecznik.
Najgorsze jest to ze żaden bezpiecznik nie jest spalony i nie wiem co teraz zrobic a muszę to szybko zrobić, a może ktoś wie jak zaradzić??
moze sie spalil na radiu bezpiecznik.... albo ten pod maska...
czasem na bezpieczniku nie widac ze sie spalil
Bezpiecznik ten znajduje się pod maską w skrzynce obok akumulatora, odpowiada za radio, zegarek i ECU ma wartość 7,5 A
Bezpiecznik ten znajduje się pod maską w skrzynce obok akumulatora, odpowiada za radio, zegarek i ECU ma wartość 7,5 A
dokładnie, zaczeło mnie zastanawiać ponieważ przekręcając stacyjkę zegarek działał, jak wyłączyłem to się zerował, czyli pamięć się restartowała, więc zajrzałem do bezpieczników pod maską i rzeczywiście BACKUP był przepalony, teraz już wszystko oki tyle że ECU muszę pouczyć :speszony:
Dzięki koledzy za pomoc a w szczególności DOMINIQowi.
pzdr
1. nazywaj watki zeby bylo wiadomo o co chodzi (regulamin)
2. uzyj opcji szukaj bo co drugi watek to link do manuala tak byc nie moze!