Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tylna Półka w 5 gen HB - jakieś pomysły?

LechuLK
10-01-12, 20:50
Robił ktoś u siebie tylną półkę do 5 gen Hb? Bo mam tą seryjną ale w dwóch częściach, dawałem takie małe zawiasy ale też nie wytrzymują. Jak się obije materiałem tak jak seryjnie jest to za jakiś czas też się przerwie. Dlatego myślę nad wykonaniem półki jednoczęściowej. Może jakaś rozsuwana półka, roleta?
macie jakieś pomysły na tą tylną półkę, jakieś zdjęcia?

smoku93
10-01-12, 21:07
dobry temat. też bylbym wdzięczny za jakieś pomysły:)

embargo
10-01-12, 22:21
jak masz dryg do roboty to zaklej łączenie żywicą z matą włókno szklane i na to materiał

LechuLK
10-01-12, 22:38
potem odkręcić te środkowe zaczepy z obu stron? Trzeba by chyba też trochę spiłować półkę z tyłu, żeby dało się podnosić na większą wysokość. Ale chyba lepiej zrobić nową półkę z mdf lub innego materiału. Tylko, że w takim przypadku trochę utrudnione jest wkładanie czegoś do bagażnika, bo nie można mieć dwóch rąk wolnych, chyba że jakieś linki do szyby. Kojarzycie kogoś z forum kot ma jakoś fajnie tą półkę zrobioną?

Coś takiego jeszcze znalazłem ale średnio to wygląda, musiałoby być równomiernie naciągnięte.

http://images22.fotki.com/v753/photos/2/29742/460036/DSC00414-vi.jpg

PlushaQ
10-01-12, 23:42
Roleta z EG6. Średnio ładna.
Poszukaj sobie fotek płyty bagażnika, która czasem seryjnie wychodziła z takim fajnym hakiem - odsuwało się i o krawędź dachu zaczepiało. Może coś takiego?

Infi
11-01-12, 00:35
ale ta plyta to byla jako podloga bagaznika a nie polka tylna wiec jaki w tym sens? u mnie jak polka sie rozmnozyla na 2 :) to dalem do obicia skora naturalna i trzyma sie juz 3 rok bez zadnego sladu zuzycia;)

LechuLK
11-01-12, 00:51
A jakie koszta takiego obicia?

PlushaQ
11-01-12, 10:23
ale ta plyta to byla jako podloga bagaznika a nie polka tylna wiec jaki w tym sens? u mnie jak polka sie rozmnozyla na 2 :) to dalem do obicia skora naturalna i trzyma sie juz 3 rok bez zadnego sladu zuzycia;)

No właśnie nawiązuję do tego, że możnaby pólkę podnosić tak samo jak podłogę…

Infi
11-01-12, 17:30
A jakie koszta takiego obicia? trudno mi powiedziec jaki kosz za sama polke bo robilem ja razem z fotelami kanapa i boczkami.
ale jak nie masz nic w skorze to nie warto ci isc w to rozwiazanie, lepiej kup sobie pas skory naturalnej i przyklej go na tym laczeniu w polce i na to potem dopiero naklej jakis dobry fajny material dopasowany do tapicerki jaka masz w samochodzie