Zobacz pełną wersję : Vti jak podniesc moc ,moment
Witam
Mam bardzo powazne i dreczace mnie pytanie
Posiadam honde civic vti z moca seryjnie 160 km rok 92 po zalozeniu instalacji gazowej moc drastycznie spadla czuje jakby miala ledwo ze 120
Pytanie nastepujace co daje kolektor sportowy i caly uklad wydechowy albo inaczej cobyscie zaproponowali by zwrocilo sie choc 20 konikow :( bardzo pilnie potrzebuje sugestii i jakie koszty przy tym ,czy moze skonczy sie ze gaz bedzie niewypalem licze na wasze propozycje
bardzo z gory dziekuje Wam forumowiczom
Turbina odpada bardzo chora cena a i gaz wtedy na straty
1. nie przywitałes sie w stosownym temacie
2. temat na dzial techniczny
3. w archiwum napewno znajdziesz duzo informacji, wystarczy skozystac z opcji szukaj
4. zeby po chamsku Cie nie spławiac to mozesz: zrobic wydech (sportowy kolektor), jakis dolot ze stozkiem, obrobke glowicy, zmienic wałki itp :P zalezy ile chcesz wydac
wywal gaz jezeli mocy ci starczylo :grin: , a jezeli nie no to kompletne orurowanie, kolektor, jakis dobry dolot, to da tak +-15koniuf
Sory ze nie przywitalem sie na forum wiec witam wszystkich :)
Nie sadzilem ze tak szybko dostane odpowiedzie szok ale podawajcie jeszcze ceny
Gazu nie moge wywalic bo dopiero zalozylem wiec tak jakbym sobie puscil 2 kola
Przeraza mnie ten ubytek dlatego musze to jakos odrobic przy czym gaz wiadomo taniutki dlatego zalozylem
Jeszcze raz witam pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
to co ja napisałem koszty ok 4kpln :grin:
Nie widze w tym zadnej logiki, brak konsekwencji.
Zeby odzyskac utracone konie przez ta instalacje, ktora masz, bedziesz musial wydac z 5000 zl a i nie wiem czy sie uda, pamietajac, ze masz zwezke w dolocie w silniku, ktory tego powietrza potrzebuje sporo.
Dzieki za odpowiedzi tym samym porazka :( liczylem ze cos sie da zrobic za 3 tysiace pln
bo tyle jedynie moge przeznaczyc
Cześć,
Osobiście nie korzystam z gazu i proponuję wywalić instalację a do szkoły/pracy zacząć jeździć na zmianę z kolegami :)
Domyślam się że masz jakąś podstawową instalację z mikserem. Spróbuj ją shandlować, dołożyć te 3kpln i kupić porządny wtrysk gazu - będziesz mniej tracił. Jest też jakiś nowy wynalazek na B, poszukaj na forum w postach TOMSA on coś o tym pisał.
Przejrzyj też temat TOMSA kilka linijek niżej, on hamował auto na gazie z kolektorem sportowym - ciekawe wyniki !
nie wiem jak sie ma sprawa z vtec i bez vtec, ale poszukaj topicu Tomsa, seryjnie mial 105 koni(silnik bez vtec) , przerobil na gaz i na gazie mial 84, jak zalozyl TYLKO sportowy kolektor i wywalil katalizator to ma na gazie 100 wiec calkiem ok
przesrales troche sprawe bo tą kase którą wydałes na gaz (2tys) i tą, która chcesz przeznaczyc na mody by podwyższyc moc na gazie (4tys) moglbys wydac na benzyne i pewnie to by bylo najlepsze rozwiazanie :wink: jezdze VTi i przy ostroznym obchodzeniu sie z gazem wcale nie pali tak duzo, jesli juz upierasz sie przy instalacji gazowej to musisz niestety zalozyc jakąs z wyższej półki jakościowej i cenowej. spytaj Polkara bo on mial VTi na gazie bodajże :)
powaznie, powinien byc zakaz gazowania VTi- dobra ale koniec juz OT. w archiwum znajdziesz od groma informacji ktorych potrzebujesz, a temat do witania sie jest na ogolnym!!!!!!