Zobacz pełną wersję : Woda w środku
Mam problem z woda w aucie. Pojawia się ona na prawym słupku , na łączeniu dachu .
Rozebrałem kawałek i wytarłem wszystko do sucha , lałem wodę. Ale nie widać było przecieku ktoś miał może taki problem? , jak tak to proszę o info .
Załączam zdjęcia z zaznaczonym miejscem zbierania się wody. Dodam jeszcze że wyjąłem listwe dachowa w celu oględzin dachu czy nie ma pęknięć itp.
Jeżeli chodzi o szybę tez była nie dawno wklejana i uwzględniłem w warsztacie ze tam cieknie . Najwyraźniej to nie wina szyby.
Zdjęcia :http://imageshack.us/g/857/10012012011.jpg/
Jak widać na jednym ze zdjęciu , woda odparowywała na dach i zaczyna pojawiać się korozja.
U mnie to samo się zaczyna robić identycznie w tym samym miejscu tylko w mniejszej ilości (nie mam korozji).Wydaję mi się że to przednia uszczelka na szybie puszcza . niedługo będę jechał to robić i się dowiem w którym miejscu cieknie w rzeczywistości :). Pozdrawiam.
Kolego sprawdź jeszcze raz dokładnie(jak masz to możesz wziąć nawet lupę) miejsce koło tego dzyndzla o który zaczepia się listwę dachowa. Ja miałem to samo z woda i tam miałem taka dziurkę małą - nigdy bym nie pomyślał że przez to cieknie i to że taka ilość wody potrafi się przelać, a jednak!
A na początku myślałem że jest to takie coś od lakierowania(wiesz no "podwinięty" lakier lub coś takiego), a w końcu myślę zakleję te dziurki(z obu stron) i wziałem poxipolu przeźroczystego i dosłownie kropelkę umieszałem i zakleiłem(tylko musisz tak jakby trochę wepchać klej tam do środka jakimś śrubokręcikiem małym lub tp.) i spokój jak ręką odjął! A na początku również myślałem, że uszczelka szyby i chciałem jakoś wyciągnąć ale nie dała się ruszyć :) może i dobrze:)
Jak znajdziesz co to, to daj znać, pozdro
Na zdjęciu 1-2 widać kanalik do odprowadzania wody. Być może nie ma odpływu i jakoś do środka się przelewa. Może źle masz uszczelki zamontowane.
Na zdjęciu 1-2 wyciągnąłem listwę dachową i przeczyściłem ten kanalik nic tam nie ma lakier jak nowiutki.
Zwudu ,mam nową uszczelke, szyba była wstawiana nie dawno. Mówiłem panom z montażu że mi tam cieknie i żeby zwrócili na to uwagę.
Jaro467 chodzi ci o to miejsce?? http://imageshack.us/photo/my-images/526/10012012014.jpg/
Przyjrzę się i dzisiaj klej do szyb kupie to najlepszy uszczelniacz :)
Powody moga byc dwa - 1 - rozszczelnienie miejsca wklejenia szyby, lub rozszczelnienie laczenia blach slupka i dachu pod ta maskujaca listwa na dachu.
Jakie uszczelki Panowie? Te "uszczelki" przy szybie czolowej niczego nie uszczelniaja. Pelnia role wykonczenia - uszczelnienie szyby to tylko klej na ktorym jest ona osadzona na karoserii.
W mojej opinii na 90% leci z laczenia blach dach-slupek.
Jaro467 chodzi ci o to miejsce?? http://imageshack.us/photo/my-images/526/10012012014.jpg/
Przyjrzę się i dzisiaj klej do szyb kupie to najlepszy uszczelniacz :)[/QUOTE]
Nie nie Mietek997, to nie o to miejsce mi chodziło. Normalnie gdybyś patrzył od góry gdy ściagniesz tą listwę dachową to przy przednim słupku jest taki jakby bolec, wypustek na którym tą listwę osadzasz, to ja miałem w okolicy tego kurdę taką dziurkę małą i zapewne było to na łączeniu blach słupka i dachu jak to reXio podpowiedział.
Chodzi mi o to miejsce http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a52d976d1f3826c.html ja w tej rynience miałem tą dziurkę, a Ty się przyjrzyj temu bolcowi bo nie wiem czy masz go od spodu tylko brudny czy może już przyrdzewiały(jeżeli tak to bedzie sprawca namierzony).
lub rozszczelnienie laczenia blach slupka i dachu pod ta maskujaca listwa na dachu.
Jeżeli chodzi o łączenie blach to które to miejsce jest ?, bo jak widać na zdjęciu listwa ściągnięta i tam nie widać żadnego łączenia .
w tej rynience miałem tą dziurkę, a Ty się przyjrzyj temu bolcowi bo nie wiem czy masz go od spodu tylko brudny czy może już przyrdzewiały(jeżeli tak to bedzie sprawca namierzony).
Lałem w to miejsce wodę i nie widać żadnego przesiąknięcia ;/. Chyba muszę lupę wziąć, bo może jest coś mikro małe i tego nie widzę.
OK spawa rozwiązana. Pojechałem do gości co mi wstawiali szybę. Sprawdzili szczelnośc i szyba jak najbardziej DOBRZE zamontowana , nie przepuszcza. Woda dostawała się przez łaczenie blach ( słupek dach). Uszczelnione zostało w okolicach relingów dachowych i problem mam z głowy.
Które miejsce dokładnie uszczelniałeś? Ja przejechałem silikonem jak jest ten bolec na listwę i dam dalej w zakamarku przy uszczelce szyby ale cieknie dalej. Może lepszy będzie klej do szyb. Proszę o pomoc.
Ja mam zaklejone klejem do szyb w samym łączeniu słupka z dachem. Oraz od wewnątrz po ściągnięciu plastiku na słupku.