Zobacz pełną wersję : Potrzebny schemat do elektrycznych szyb EJ9 HB 3D
Planuję zmienić ze zwykłych na elektryczne, dużo z tym zabawy?:)
A tak ogółem to ile może mniej więcej kosztować cały oryginalny zestaw z innego 6gena na dwie szyby do hatchbacka? Boczki, mechanizmy itp.:cool:
Trochę zabawy z tym jest.Porozkręcanie boczków,wymiana mechanizmów,odkręcenie foteli i podmiana wiązki w kabinie oraz w drzwiach itp Ja zakładałem od angola więc miałem więcej roboty z wiązką.Kompletny swap z angola to jakieś 200-300zł natomiast z wersji LHD to 500zł pewnie gdzieś ale za to wszystko plug & play
Hmm, nie rozumiem jednej rzeczy, odkręcanie foteli?:p
ja też.. po co wyciągać fotele do przełożenia wiązki? Ja u siebie zakładałem to obyło się bez wyjmowania foteli ale potwierdzam kosztowna przeróbka i ciężko o kompletny swap ja kompletowałem prawie pół roku bo był problem z poliftowymi boczkami i przełącznikami w wersji europejskiej
Ja planuję przerobić tylko te szyby, bynajmniej na razie. Ale jaki problem z boczkami poliftowymi, nie pasowały? Powinny mieć takie same spinki i zatrzaski.
Co do przełączników to jaki problem?:p
problem jest z dostępnością boczków jak i przełączników bo mechanizmy pasują od anglików
A jak już masz wszystko skompletowane to chyba 2 godzinki roboty, co? Akurat mieszkam w okolicach dostępności gratów do Hanek, więc raczej nie powinno być komplikacji:)
dodaj jeszcze z godzinę jak nie dwie, niby prosta sprawa ale jak zawsze mogą wyjść komplikacje, ja musiałem wiązkę sam robić także u mnie było jeszcze dłużej
Heh, dam radę. Najważniejsze to skompletować graty i wziąść się za to, mam dość już kręcenia tą korbką, w poprzedniej wersji Civica też to miałem.. Czas na coś lepszego:p Jak można mieć klime w samochodzie nie mając elektrycznych szyb..:o:p Czyli co, powinienem się wyrobić w 2 stówach? W sumie to myślę, że więcej nie będą chcieli..:D
powiem Ci że same siłowniki szyb mogą kosztować przeszło 100zł sztuka bo tak chodzą na allegro i po giełdach, same boczki gdzieś około 80-100zł i przełączniki też pewnie tyle co boczki, chyba że trafił byś faktycznie na gościa co nie zna cen lub na jakąś super promocje :)
Odkręcałem żeby było lepiej podwinąć dywan i wyjąć starą wiązkę i dać nową
Dobra czyli tak, załóżmy mam już kompletne boczki z tymi mechanizmami i co teraz ? Założone są już załóżmy na drzwiach i pewnie muszę podmienić te kostki co wchodzą w drzwi? Odpina je się najlepiej po zdjęciu błotnika:D Czy ich się nie rusza i wystarczą tylko te kostki w drzwiach i wiązki?
Teraz przydałaby się wiązka od wersji z elektrycznymi szybami.Błotników nie musisz odkręcać bo da się wymienić wiązkę bez odkręcania ich
Pozwolę sobie zapytać w temacie, czy orientuje się ktoś, czy mechanizm elektryczny (z lewych drzwi) z coupe będzie pasował do hatchbacka (Civic VI gen.)?
W końcu udało mi się zakupić zestaw elektrycznych szyb.
Teraz pytanie, czy da się to przerobić łatwym sposobem bez wiązek wewnątrz? Mam wiązke tą co idzie od drzwi i wchodzi do budy auta, tam są ucięte kabelki.
Myślałem żeby podpiąć się pod coś, włożyć swój kabelek i polutować jak należy :)
a czy orientujecie się czy pasuje mechanizm el szyb z del sola do ej9 bo o anglika czyli 5d wam chodzi tak?
Witam
Jak w temacie, pilnie potrzebuję schematu od elektrycznych szyb, jutro elektryk będzie mi podłączał szyby po swojemu i prosił o schemat.
Nie będę zamieniał wiązki w kabinie.
Z góry dzięki, pozdrawiam.
Witam
Jak w temacie, pilnie potrzebuję schematu od elektrycznych szyb, jutro elektryk będzie mi podłączał szyby po swojemu i prosił o schemat.
Nie będę zamieniał wiązki w kabinie.
Z góry dzięki, pozdrawiam.
Dzięki za odrobinę humoru co to za elektryk co klienta prosi o schemat do elektrycznych szyb?
Powiedzmy, że jesteś kobietą co nic nie ogarnia bądź starszą panią również poprosi na dodatek nie mając czasu?
Zmień elektryka w Manualu jest schemat.
Sorry ale po co ma szukać jak może skorzystać z gotowego schematu? Po za tym nie pytałem o to po co mu schemat tylko konkretnie o schemat...
Odpowiedź nie stosowna do tematu, nie posiadam wiązki kabinowej od elektrycznych szyb, nie będę rozprówał pół samochodu żeby zrobić elektryke. Wiązke zrobi po swojemu za pomocą schematu, tam jest tyle kabli, że przydałby się.
http://img860.imageshack.us/img860/9515/szyby.th.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/860/szyby.gif/)