Zobacz pełną wersję : Hybryda Y80, pytanie odnośnie biegów
Mam skrzynie Y80 bez lsd, seryjna skrzynia od Integry GS-R. przełożenie głowne 4,400.
1.) Na 5 biegu przy laczkach 16' i i 100km/h mam 3.200rpm, myslalem nad przełożeniem 5 biegu od skrzyni z Acury LS, tam jest najdłuższa, podejdzie P&P ?
2.) 3,4 bieg z s80 lub y21 podejdzie również P&P do tej skrzyni?
1. tak
2. tak
ale najwieksza robote robi zmiana 2.,
4. sobie daruj jak chcesz wrzucac dluzsza 5. bo bedzie masakryczny przeskok, do obecnej 4. mozesz wrzucic 5. z ls'a ale nie z 4. z y21/s4c/s80itr
Ja mam fd z s9b, 4 z y21 i 5 najdłuższą do b serii chyba właśnie z ls i efekt taki jak z 3 na 5 od razu, ale ekonomia niesamowita jest, wyprzedzać czy coś na tym biegu raczej nie ma co, dla mnie to taki nad bieg .
2 bieg jest razem z 1 z tego co się orientuje? Co potrzebuje aby mając ściągniętą swoją skrzynie, wrzucić w takim razie 2,3 bieg z y21 aby nie składać tego tydzień z powodu "tego brakuje tu, a tu jeszcze tego" I jakie mniej więcej są to koszta, bo czasami by się opłacalo kupić całą y21
Zdecydowanie potrzebujesz 1 i 2 z y21 bo są razem. Ja miałem 1 -4 z y21 ale to jakieś nei całe 700zł było, teraz kumpel kupował i jeden dał więcej drugi mniej.
Czyli fajnie jakby wyrwać za 4-5 stówek 1,2,3 z y21 :) Coś jeszcze potrzeba? łożyska bądź synchro ? Z moją skrzynią problemów nie mam, bardzo rzadko zgrzytnie przy wpinaniu 3 na odcince.
potrzebujesz 1,2,3 z y21/s4c/s80 itr, nic wiecej, bo reszta p&p
za 400zl 1,2,3 - powodzenia heh, chyba ze ktos ci wcisnie biegi takie jak masz, bo i takich asow widzialem
Ok, wielkie dzięki, będe szukać. Z ceną tak strzeliłem, nie mogę nigdzie znaleźć żadnego archiwalnego ogłoszenia odnośnie sprzedania owych biegów, stąd też ta moja niewiedza cenowa. Pozdro !
ja mam 1,2,3 ale w komplecie z obudowa
Heh, no mi potrzebna obudowa nie jest. A wiadomo, że potem się z nią można bujać, bo gdyby było inaczej, to byś puścił biegi bez niej :)
Mi czasem też tak zgrzytło ale z 2 na 3, po wymianie na nowy mtf problem ogólnie ustał. Jak dałem skrzynie do zrobienia do jednego z naszych speców okazało się że synchro które kupiłem w razie czego było w gorszym stanie jak to co było w moim aucie. ogólnie jak nie masz problemów ze swoja skrzynią to kosztów raczej nie będzie. Moja okazała się w idealnym stanie i tylko pro forma były 2 łożyska wymienione które się niby wymienia jak się skrzynie rozbiera. Do tego na moje dodatkowe życzenie uszczelniacze i komplet nowego sprzęgła exedy. Mimo wszystko koszt i tak nie był duży .
Sprzęgła nie tykam bo jak ostatnio ściągałem skrzynie to widac jak na nowym naciecia;) za lozyska ile placiles?
Oddałem skrzynie i za całość chyba dałem może maks 600-700zł ze zrobieniem na gotowo
To pięknie. Grunt wyrwac biegi. Robota to juz przyjemność ;)
Mi kumpel odkupywał, bo dostał chyba skrzynie właśnie od kolegi który się tu wypowiadał i była masakra w środku i o tyle dobrze że ją oddał i siano dostał z powrotem, jak miał mi odkupić to dał ogłoszenie w dziale kupię i czekał, więc polecam coś takiego może się trafi okazja .