Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : podłączenie elektryki klimy w V gen. pomocy ;-//

BLACKDEVIL
08-01-12, 02:34
Witam kolegów ;-)) z racji tego ,że jutro będę montował klimkę do mojego EG 5 pytanie mam czy ktoś posiada jakiś schemat montażu czy coś ???
Klima zamontowana ale wystąpił pewien problem ;-/ jako ,że ogarniałem to pierwszy raz i nie do końca wiem o co kaman mam pytanie do kolegów bo nie wiem jak to ugryść a dokładnie to tak ; w kabinie gdzie montuję się tą całą chłodniczkę klimy czy parownik czy jak to się nazywa jest na niej czujnik ,który wygląda jak temperaturowy i jest zamontowany mniej więcej na środku tej chłodniczki a z niego wychodzą dwa przewody ,które idą do takiej czarnej kostki ( patrząc po zamontowaniu tego ustrojstwa ) znajdującej się po prawej stronie mniej więcej w górnym rogu . z tej kostki wychodzą trzy piny ( kabelki są dwa do kostki od czjunika) w mojej instalacji idącej od konsoli środkowej w stronę silnika dmuchawy nie ma wyprowadzonej takiej kostki ,która by pasowała tylko jest mniejsza i na dwa kable a nie trzy wyprowadzona mniej więcej na wysokości tej z chłodniczki klimy.... długość kabli jest taka ,że pasowała by ale kostki są inne... czy ktoś wie coś o tym i czy to może jest do tego czy poprostu dupa zimna i brakuje czegoś w wiązce czy może ta kostka jest od tego tylko od innego modelu klimy ??? moje autko to EG 5 i instalacja była pociągnięta już fabrycznie koło lampy od strony pasażera

TomiNeo
08-01-12, 17:47
Tu masz cały schemat z del sola, powinno być to samo:
http://www.honda-crx.info/forum/portal.php?show=48

SorryAleNiChu
08-01-12, 18:18
w kabinie gdzie montuję się tą całą chłodniczkę klimy czy parownik czy jak to się nazywa jest na niej czujnik ,który wygląda jak temperaturowy i jest zamontowany mniej więcej na środku tej chłodniczki

To jest termostat klimy (A/C). Niestety nie mam schematu do Vgen'a i nie mogę ci dalej pomóc.

Infi
08-01-12, 18:23
masz i mozesz juz pisac piesni dziekczynne ku mej osobie.

http://s20.photobucket.com/albums/b249/Blaip/Civic/AC_install/

BLACKDEVIL
08-01-12, 22:44
masz i mozesz juz pisac piesni dziekczynne ku mej osobie.

http://s20.photobucket.com/albums/b249/Blaip/Civic/AC_install/

no nie do końca ;-DD bo ty masz kostkę w parowniku na p&p z instalacją a ja mam inna na trzy piny a kostke w instalacji na dwa i brakuje mi 3-go kabla ;-DD

Infi
09-01-12, 23:40
dziwna sprawa, a skad masz klime? bo fabrycznie w kazdym civicu wiazka jest ta sama do klimy wiec i zestawy nie powinny sie roznic, masz klime na czynnik r134?

BLACKDEVIL
09-01-12, 23:47
tak mam na ten czynnik a dokładnie na r134a a jednak jest parę wersji okablowania... są na dwa piny i trzy piny a czemu nie wiem ;-/

Infi
09-01-12, 23:56
zrob fote tej wtyczki ktora u ciebie nie pasuje

nozyk
11-01-12, 23:12
Kolego miałem ten sam problem. Rozbierz kostkę i podłącz z wiązki do parownika, nie powiem Ci tylko jaka kolejność kabelków bo sam doszedłem do tego metodą prób i błędów :cool:

BLACKDEVIL
12-01-12, 14:17
Kolego miałem ten sam problem. Rozbierz kostkę i podłącz z wiązki do parownika, nie powiem Ci tylko jaka kolejność kabelków bo sam doszedłem do tego metodą prób i błędów :cool:

spoko spoko ale dokładałeś ten trzeci kabel czy jak???

nozyk
12-01-12, 18:03
Działa na dwóch :cool:

BLACKDEVIL
14-01-12, 13:36
ooooooo ;-)))

Wojtec12345678
17-01-12, 23:19
Podepnę się pod temat, czy robiąc swapa klimy, wrzucając sam przycisk do panelu nawiewu,(bez wymiany całego panelu) trzeba doprawadzać jakiś dodatkowy kabelek do kostki z tyłu ?

malinkie
18-01-12, 08:46
trzeba doprawadzać jakiś dodatkowy kabelek do kostki z tyłu ?

Nie trzeba.

Camellia Racing
24-01-12, 10:38
tak mam na ten czynnik a dokładnie na r134a a jednak jest parę wersji okablowania... są na dwa piny i trzy piny a czemu nie wiem ;-/
Trzy piny były z tego co pamiętam w wersjach półautomatycznych na Japonię.