Zobacz pełną wersję : Trykające coś
Witam mam problem tzn. gdy jadę silnik złapie optymalną temperaturę po chwili zaczyna coś trykać(trrrrrrr...) głosy dochodzą z deski rozdzielczej co najważniejsze gdy odpuszczę gaz przestaje również kiedy lekko nacisnę ,gdy już mocniej, zaczyna trykać. także przestaje gdy nacisnę na maksa pedał gazu. Próbowałem na postoju dodawać gazu i cisza nic nie słychać:confused:. może ktoś się spotkał z podobnym problemem ?. pozdrawiam:D
sprawdz czy nie masz jakiegoś nie ori alarmu czy innego ustrojstwa dokładanego albo sprawdz przekźniki, może któryś wariuje.
mam to samo w d15z8, od dwuch lat szukam co to i dlaczego. Zaóważyłem że dzieje sie to tylko gdy jest zimno od 0 stC i niżej. Pewnie to jakis patent w układzie dozowania mieszanki i zależne od temp. powietrza dolotowego. Nic poza trykaniem naie zaóważyłem. U mnie tyrka na obrtach 1500-2500
u mnie dokładnie to samo:(
U mnie też, ale wcześniej w lato tego nie miałem- motor D14Z4. Tylko teraz nie wiem czy jak mi przekaźnik od alarmu robili to czy coś może źle zrobione ; D
Mógłby mi ktoś na priva podać gdzie jest przekaźnik od prestige aps 150mx?
Edit: Dzisiaj spojrzałem pod schowek i mam z boku kabel luzem, owinięty izolacją. Był też temat o trzeszczącym airbagu. Może to to
ja nie mam alarmu także to nic z tych rzeczy. U mnie tyka ewidentnie z komory nie z deski
Również nie mam alarmu :confused: