Zobacz pełną wersję : Swap z D15B2 na D15Z6 Econo Pomocy!!!!!
Zacząłem robić swam z d15b2 na d15z6 econo z VI gen, a właściwie nie ja tylko ogarnia to mój znajomy.
Problem w tym że po włożeniu silnika podpięciu wiązek nie działała pompa paliwa a potem zanikła iskra, wymieniliśmy przekaźnik pompy paliwa założyliśmy czujnik zderzeniowy tak żeby wszystko było oryginalnie.
Po założeniu czujnika pompa zaciągnęła tylko raz a potem już sie niei odzywała, pompka napewno jest sprawna gdyż na krótko działa. Iskra zanikła mimo iż na początku była.
Macie jakieś pomysły co robić lub co może być nie tak albo o czym mogłem zapomnieć?
A może znalazł by się ktoś kto by osobiście rzucił na to fachowym okiem?
ale masy to chyba bardziej od iskry mam racje? a co z pompką?
masa dobra? napewno wymieniony przekażnik jest dobry ? posprawdzajcie miernikiem czy kable nie są połamane ;]
przekaznik dobry bo zadział raz a potem nic. jutro postaram sie ogarnąć te masy czy może coś sie odłączyło.
Żadnych błędów nie wywala? Przekaźnik warto sprawdzić łącząc na krótko wg instrukcji z manuala. Polecam sprawdzić bezpieczniki pod maską oraz bezpiecznik 15A w górnym rzedzie z lewej strony (A-cos tam :) nie pamiętam skrótu).
sprawdzilismy kable i okazało sie się że nie dochodzi prąd do czujnika zderzeniowego czyli do przekaznika też nie co dalej proponujecie?
nie dochodzi prąd
prąd ma określoną ścieżkę, więc sprawdź od źródła po szlaku.
A może czujnik się aktywował i trzeba go odblokować? :)
prąd ma określoną ścieżkę, więc sprawdź od źródła po szlaku.
A może czujnik się aktywował i trzeba go odblokować? :)
ok ok jestem trochę zielony jak mam go odblokowac? :)
poprostu wcisnij albo wywal i zlacz kable razem zeby ci znow obwodu nie rozlaczyl
a moje pytanie bo jak kupowałem swap to nie było w nim czujnika położenia wału korbowego i przełożyłem go z b2. kumpel mówił że jak w bmw założył czujnik z mocniejszego silnika to nie było iskry. możliwe że tu też tak jest?
D15b2 nie ma czujnika położenia wału korbowego.
zgadza sie b2 nie ma czujnik pol walu jest dopiero w 6 genie czyli jak przelozyles d15z6 to czujnik powinienes miec pod oslona rozrzadu pod kolem pasowym w b2 nawet nie ma jak go tam zamontowac wiec przelozenie z b2 jest nie mozliwe chyba ze zamiast b2 miales inny dol i o tym nie wiedziales jakbys potrzebowal takiego czyjnika to zapraszam na pw
no too teraz pytanie co zostało przełożone...
spoko z czesciami nie mam problemu bo wszystko biore od rafała z kobyłki http://www.czesciuralfa.pl/
tego co ci ktos przelozyl to nie wiemy albo fotka albo dokladniejszy opis
a może ktoś był by chętny ogarnąć mi elektrykę w tym swapie?
dam zarobić!!!! :)
niech mi ktoś powie jak wyglada podłączenie kompa z d15z6 do wiązki d16z6? bo ostatnia kostka mi nie pasuje
prosze o szybką odpowiedz jak zrobic zeby sie nie narobić a żeby działało.