Zobacz pełną wersję : Płukanka d14
Witam, nie dawno zakupiłem civica d14a4 w sedanie z 98r, sprzedający poinformował mnie ze bierze olej, zalany jest elfem mineralnym, ubywa ponad 300ml/1000km, może mu pomoc płukanka tym specyfikiem? W jaki inny sposób oprócz remontu bądź wymiany można go w miarę tanim kosztem podratować?. Z góry dzieki
http://allegro.pl/liqui-moly-super-plukanka-silnika-pro-line-w-wa-i1999078159.html
PS. im więcej obrotów, tym większa chmurka za mną :]
im większe obroty tym wieksze zużycie oleju. W tym przypadku taka pułkana chyba tylko zaszkodzi bo moze wyczyścic niektóre szczeliny i będzie jeszcze bardziej ubywać oleju. W twoim wypadku pomoże chyba już tylko coś w rodzaju Motodoktor'a ale to raczje działa wszystko na krótką mete.
Jeśli masz zamiar pojeździć tym autem po proponował bym poszukać dobry słupek D14 ceny są na prawde atrakcyjne bo to najtańszy silnik jaki był, za ok 200zł albo i taniej moża coś w naprawde świetym stanie dostać, jak poszukasz magika co ci to wymieni po taniu to będziesz miał auto na lata. Fakt nie jest to 50zł wydane na jakiś specyfik ale przynajmniej będzie efekt.
Odpuść płukanie, jeździj ile się da, minerał za litr jest w cenie czteropaka ;)
Będziesz chciał coś zmienić to wtedy się poszuka silnika :)
skolopendra
06-01-12, 14:55
może mu pomoc płukanka tym specyfikiem?
nie
pomoże tylko remont
Nie bardzo mi się to opłaca remontować, jak widzie ceny ok 400zl za d14 z przebiegiem 140tys chodź czasami zakup silnika od kogoś kojarzy mi się z zakupem kota w worku ;]
wlasnie w te przebiegi to bym raczej nie wierzyl szczegolnie na allegro lepiej o przebieg nie pytac i nie szukac jak najtaniej tylko jak juz klasc to dac np 600zl za d14 i wziac cos z gwarancja bo tanie okazje po 400zl moga sie okazac wyrzuceniem kasy w bloto, policz pozniej ze znow by to trzeba bylo wyjac itp dwa razy robota , olej plyn itp jak juz masz zamiar zmieniac to kupic raz a dobrze
chyba najlepszym wyjście będzie tak jak pisze billiejoe zalewać silnik minerałem i dolewać w miarę ubytku, a swoją droga jak dobrze poszukasz to i tu i na innych forach kupisz słupek, bo po co ci kompletny silnik za mniej niż 200 z gwarancją przebiegu i niezawodności, dużo osób wymienia D14 na coś mocniejszego mimo że ich silniki mają czasami w okolicach 100 tyś i oddadzą to za grosze. Sam mam D14 nie bierze grama oleju ale za pewien czas też wyleci w zamian za coś większego a ten oddam z pare zł bo po co mi ma leżeć w garażu.