Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pasek rozdzadu mi spadl civic 88 D14A2

bartek1988
28-05-07, 22:36
podczas jazdy spadl mi pasek rozdzaku :/ przykra sprawa spowodowane to bylo pompa wodna jak zdjelem oslone okazalo sie ze kolko od pompy sie wygielo nie wiem jak to moglo sie stac specjalisci z warszatu zdzieli pokrywe zaworow i powiedzieli ze wszytkie 16 zaworow sie posypalo i naprawa wyniesie 4,5 tys ale sam zdjelem glowice dzisiaj przed chwila i nie widac zeby bylo walniete
wszytkie sa uniesione do gory oprowcz od 1 cylindra sa dwa wydechowe otwarte i na 4 dwa sace sa otwarte nie otkrecalem zaworow jeszcze ale licze na fachowa pomoc i rade i wrazie czego gdzie moge tano znalesc czesci :/ byl bym naprawde wdzieczny

Octane
28-05-07, 22:40
chyba w kwocie 4,5 kupoisz caly silnik , dolozysz ze 2 tys i masz b16a2

bartek1988
28-05-07, 23:13
wiesz mogl bym tylko ze niedlugo wyjezdzam do Angli wiec nie stac mnie zebym wlozyc w samochod tyle pieniedzy :/

sebol24
13-06-07, 23:21
mi sie zarwał pasek przy 120km/godz było prawie wszystko do wymiany oprócz obudowy silnika koszt naprawy około 2,5 tyś.tylko ze teraz wiem ze mam praktycznie nowy silnik,i pewnie jezdze,ale po czasie teraz załuje ze nie kupiłem 1,6 lepiej by ciągną.ale i mój daje rade,taki opel gsi 2,0 :brawo: narka ...ogólnie kazde niemieckie 2,0 łykne.pozdro.. a tak wogole to robiłem u zabora

ParanojA
15-06-07, 00:06
A jak wyglada powierzchnia cylindrów? Widac slady po zaworach?
Ogladałes głowice z wyjetym wałkiem? Jak masz wyjety wałek to wszystkie zawory powinny byc zamkniete.

Ja proponuje wymiane samej głowicy. Na jakas uzywke. Skoro sam zdjałeś głowice to bez problkemu załozysz inna.