PDA

Zobacz pełną wersję : podłączenie soczewki bihalogen

majchas
04-01-12, 22:45
wsadziłem sobie w lampy soczewki bihalogenowe. Do żarówki dochodzą 2 kable i do mechanizmu przesłony też dwa. Wyczytałem, że nie ma znaczenia biegunowość przesłony i zrobiłem tak.

Jeden kabel od żarówki i jeden od przesłony podłączyłem razem pod - z oryginalnej wiązki, pozostały kabel od żarówki podłączyłem pod + mijania z wiązki a drugi kabel od przesłony pod + drogowego z wiązki.
i tu zaczyna się problem... jak włączę światła mijania jest wszystko OK, ale jak włączę długie to gasną i mijania a długich nie ma...

proszę o pomoc

paFeł
06-01-12, 16:30
W hondzie z żarówką H4 po włączeniu na stałe świateł drogowych (długich) światła mijania nie świecą. Działają razem tylko przy "mruganiu" długimi. Z tego co piszesz po prostu nie masz podłączonego + z drogowych na żarówkę tylko na przysłonę dla tego nie świecą. Kabel + drogowych powinien być i na przysłonie i na żarówce ale po przez wstawienie diody.
EDIT: chyba że jest jakiś sposób przerobienia tak by długie świeciły razem z mijania wtedy wszystko będzie działało tak jak masz do tej pory podłączone.