PDA

Zobacz pełną wersję : dylemat honda v gen z gazem czy bez ??

ziomek89
04-01-12, 21:03
Witam ! jestem nowy na tym forum. Mam takie pytanko doswiadczeni koledzy. Mam zamiar kupic honde civic V gen. I mam dylemat czy bo chce kupic w gazie, tylko nie wiem czy to dobry pomysł. powiedzcie mi jesli z gazem to jaki silnik itp. pozdrawiam

vnv_nation
05-01-12, 07:57
Jak chcesz jezdzic taniej to kup w gazie, jak nie jezdzisz duzo i masz na tankowanie benzyny to kup w benzynie. Jaki silnik do gazu? Najlepiej jakis benzynowy.

krzysiek8k
05-01-12, 12:06
Jaki silnik do gazu? Najlepiej jakis benzynowy.

Pozostaw uszczypliwość dla siebie.

Ziomek:

Duże przeloty opłacalne, jazda do sklepu 1km dalej nie.
Prześledź forum zobaczysz w że praktycznie we wszystkich podstawowych modelach silników.
D, B, H, K(o ile pamiętam jeździla coupe w LPG kolege potraktowali ostro bo K nie wypada:D) seria nie ma znacznenia byleby na instalacje nie szczędzić.

kjmuszek
05-01-12, 12:36
Może w dalekich trasach się gaz wraca, na krótkich odcinkach będziesz częściej podzespoły wymieniał niż to warte. Bierz bez gazu :)

elvis2424
05-01-12, 13:41
Podpisuję się pod tym co pisali koledzy. Ogólnie to każdy silnik hondy da się zagazować bezproblemowo, tylko musi to zrobić dobry majster. Ja robię po dwa tysiące kilometrów na miecha i gaz jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Nie wyobrażam sobie żebym z małej pensji opłacił dom, benzynę i jeszcze inne wydatki. Pracę mam jaką mam, dojeżdżać muszę, a z mojej wioski tylko samochodem można pojechać. Jakbym mieszkał w mieście i mało jeździł to pewnie samochód by został w benzynce.
Na allegro jest pełno civiców w gazie. Co do silników 5gen to się nie wypowiem, bo nie mam rozeznania. Civic 6gen z silniczkiem 1.4 wcale drogi nie jest, a potrafi niejednego zaskoczyć.
Ogólnie to polecam poczytać trochę. Tu na forum jest mnóstwo ciekawych tematów, które coś Ci tam rozjaśnią w głowie.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?11737-Jaki-silnik-wybrac-Pom%F3%BFcie-w-wyborze!-(Poradnik)/page35
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10527-SPECYFIKACJA-SILNIK%D3W-HONDA-CIVIC-1988-2000

vnv_nation
05-01-12, 20:41
Pozostaw uszczypliwość dla siebie.

To nie uszczypliwosc tylko lekka ironia. Przykre, jesli nie udalo ci sie zrozumiec. Tematow na temat tego "problemu" na forum jest pelno albo i jeszcze wiecej. Wystarczyloby doslownie chwile czasu poswiecic i poszukac, poczytac forum i by autor tego watku dowiedzial sie wszystkiego co go interesuje.