Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic VI wyciszenie przednich drzwi

coxis
28-05-07, 09:54
Witam.

Jestem po wyciszeniu drzwi w Civie Coupe VI generacji.

Niestety przy sporym basie, sam bas bez wysokich słychać w drzwiach niepokojące dzwięki.

Macie gdzieś fotke dzrzwi rozebrnych, żebym sobie zobaczył od środka co tam hałasuje, bo wiem mniejwięcej z której strony dokładnie idzie, a sam tego nie wyciszałem.

No i pytanie czy ktoś zrobił sobie przód , chodzi mi o głośniki w dzrzwiach grające pod wzmakiem i przy dużym basie nic mu tam nie wali w drzwiach.

ppm702
28-05-07, 10:32
tak, ale trzeba powalczyć z kabelkami i cięgnami

coxis
28-05-07, 10:50
hehe tak właśnie myślałem że to ty napiszesz bo patrzyłem sobie na twoje CA , profi robota, ładnie złożone

ja mam DLS R6A pod Glowem 2075 , 2 kanałówka

musze coś wykombinować z dzrzwiami bo nie jest idealnie, nie mowie że jest żle, bo przy normalnej muzie nie słuchać, ale jak idzie sam bas na początku jakiegoś utworu to słychać bo dzwięk idzie od lewej strony, lewa górna cześć dzrzwi

druga rzecz to tweetery za bardzo syczą, patrze sobie co z tym zrobić

może inaczej je ustawie żeby nie waliły tak, teraz ida na lusterko, sa zamontowane odrobine wyżej niż twoje, albo stłumić na zwrotnicy...

no i jeszcze musze kondesator dołożyć

ppm702
28-05-07, 11:08
przytnij tweetery na zwrotkach, a ukierunkowanie zostaw na lusterko. Z drzwiami to tylko niestety własnouszne ;) sprawdzanie...

harry86
28-05-07, 11:21
ja mam wygluszone przednie drzwi z powerbass L 6C w bagaznikiu skrzynie z gl West Coast Customs 10' i wzmaczniacz West Coast Customs 6004, przednie drzwi sa dobrze wygluszone bo generalnie nic nie stuka, no chyba ze zrobi sie "troszke" gl wtedy bass z bagaznika lekko trzesie autem :aloha:

coxis
28-05-07, 12:21
przytnij tweetery na zwrotkach, a ukierunkowanie zostaw na lusterko. Z drzwiami to tylko niestety własnouszne ;) sprawdzanie...

ok dzięki , tak zrobie z tweeterami, tzn. zmienie miejsce, wysokość, bo samej regulacji kierunków to te tweetery nie mają niestety

co do dudnienia to może jeszcze w przyszłości oddam gdzieś (może tym razem galeria tonów) żeby coś zrobili, jeśli dadzą radze w ogóle

tak mętodą nasłuchu i poprawy, tak jak ty robiłeś

emg
28-05-07, 13:16
na zdjęciach chcesz zobaczyć co halasuje u Ciebie w drzwiach ?? powodzenia :aloha:

coxis
28-05-07, 13:41
No wiem z którego miejsca dobiega hałas tylko nie wiem co tam jest, jak będe miał zdjęcie drzwi rozebranych to będe wiedział czy coś tam jest czy blacha czy o co chodzi.

Sławek
28-05-07, 20:12
jak będe miał zdjęcie drzwi rozebranych to będe wiedział czy coś tam jest czy blacha czy o co chodzi.
Tu masz gołe drzwi :dalej: http://www.audiotuning.pl/car-audio,civic.html

coxis
02-06-07, 16:04
Chciałem doprezyzować, cięgna.... tak... ale wiecie klamka to największy ból. Dzisiaj walczył koleś przez 3 godziny z całymi drzwiami... jedyne co pozostaje to jeszcze kupić jakiś smar i od środka nałożyć ... sam zamek, bebenek itd. hałasuje. rusza się itd.

piczu
13-02-08, 13:05
sorry, ze odgrzebuje, ale mam taki problem a mianowicie hałasują mi te rygle drzwi w VI gen. Zna ktoś jakiś sposób, żeby to wyeliminować?

MaTeUsZ_V212
13-02-08, 13:34
Tak jak kolega napisał wyżej nałozyć sporo smaru bedzie dobrze ;)

woPo
13-02-08, 16:05
Polecam:

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=14522

na 2giej stronie jest co trzeba.

szymon1777
14-02-08, 12:31
poprostu odkrec ten plastik na klamce i przesun go kilka mm w inna strone i nie trzeba smarowac zadnym smarem

MaTeUsZ_V212
14-02-08, 13:01
ten plastik
Ciekawe jaki? :bicie: sa przeciez dwa ciegna i przy dobrym głosniku nie ma bata beda trzeszczały. Nie wiem jak jest w 6 gen ale w 5gen plastiki w ktore sie wklada rygiel lubia sie czesto wyrabiac i maja spory luz dlatego smar jest wtedy niezbedny.

makmarc
15-02-08, 18:18
U mnie też brzęczały i bez audio, podczas jazdy. Ja tam wziąłem takiej gąbki rozkroiłem w połowie i włożyłem w to ciengno, a gąbke przykleiłem do blachy i po problemie. Jak ręką odjął, a po wyciszeniu drzwi zamykają się jak w mercedesie :agent:

majkel
15-02-08, 18:41
Na cięgna świetne są gąbkowe papiloty :D Nawleka się to na cięgno tam gdzie może o coś brzęczeć i jest cisza, a koszt zerowy - tylko trzeba cierpliwie kobiecie z łazienki po jednym podbierać :D