PDA

Zobacz pełną wersję : rożnice pomiedzy blosem. mikserem zwykłym. a mikserem strumieniowym

jdm ass fuck
03-01-12, 21:15
jak w temacie co polecacie do instalacji lpg i dlaczego.

jasiek09
04-01-12, 12:04
Ja polecam zacząć używać opcji szukaj :)

yautja
04-01-12, 14:44
BLOS - najlepiej dostroisz dawkę LPG i nie blokuje przepływu tak bardzo;
Mikser strumieniowy - opcja budżetowa dla instalacji I i II generacji w silnikach z wtryskiem. Po dobrej regulacji działa OK i mało blokuje przepływ;
Mikser "zwykły" - musi być dobrze dobrany i blokuje przepływ (stąd częste dawanie "zwężek w dolot" w celu podniesienia prędkości przepływu i prostszej regulacji).

bont
08-02-12, 13:26
kolega yautja chyba już wszystko wyjasnił, ja mam blosa i szczerze moge go polecić, nie blokuje przepływu i dlatego co ważne jednym przyciśnięciem (przełączeniem na benzyne) mamy praktycznie seryjne parametry a i jazda na gazie z blosem nie stanowi żadnych dodatkowych problemów jak strzelanie dławienie itp także to rozwiazanie polecam.
Dodatkowo wystarczy prosty wskażnik lambda i możemy samodzielnie pobawić sie w gazownika bo jak z tymi fachmanami bywa to każdy chyba wie

Walnuts.inc
28-03-12, 22:19
A jak z użyciem miksera strumieniowego do gaźnikowego silnika na instalacji I gen?

yautja
29-03-12, 09:40
Może być problem ze zbyt małym podciśnieniem przy mniejszych obrotach. No i trzeba przerabiać dolot, bo tak jak w przypadku BLOSa musi on być bardzo szczelny a oryginalny w D13B2 nie jest.

Walnuts.inc
29-03-12, 10:12
Tak trzeba go przerabiać ale przy dopasowaniu odpowiedniego otworu na strumieniowcu (niby takie zależności: Przyjmuje się, że do silnika o pojemności 1.0 - 1.2 litra należy stosować otwór w mikserze od 28 do 30mm., o pojemności 1.5 litra nalezy stosować otwór w granicach od 30 do 34mm. W silnikach 2.0 litra od 34 do 38mm.) powinno teoretycznie działać.

Pogrzebiemy zobaczymy.