PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie radio pod glosniki Infinity & JBL ?

Bishop
27-05-07, 20:31
O ile o zawieszeniach, ukladach wydechowych i kilku innych mam juz ostatnio jakie takie pojecie potrzebuje ziomki Waszej pomocy przy wyborze jednostki sterujacej mojego CA zeby mi ladnie w furze gralo :d.
Od razu mowie, ze kilka tematow nt. roznego rodzaju radioodtwarzaczy zdazylem przeczytac, ale jakos zrobilo mi to tylko metlik w glowie i jak do tej pory nic konkretnego nie wybralem. Na swoje usprawiedliwienie moge tylko odac, ze kazdy przypadek jest inny i chyba nie mozna uniwersalnie kazdemu polecic np. tego samego radia - to tak, zeby mi ktos za chwile nie pojechal ze za malo szukalem :>

Sytuacja wyglada tak, ze sprzedaje wlasnie swoje poprzednie radio i potrzebuje czegos nowego, co bedzie dobrze wspolpracowalo z zestawem midbasy + tweetery Infinity 6500cs na przedzie i JBL gto936e z tylu. Na razie przewiduje samo radyjko + glosniki, w przyszlosci niewykluczone ze dojdzie jakis sredniej klasy wzmak.
Radyjko ma byc nowe, w cenie mniejwiecej do 1100 PLN.

Jak narazie sklaniam sie w kierunku Alpine, Pioneer lub JVC KD-avx33, ale bede wdzieczny za wszelkie sugestie i linki dotyczace sprzetu wartego uwagi. Moze jakies inne marki?

ppm702
28-05-07, 10:37
Alpine z serii CDA Cię usatysfakcjonuje. A model dobierz pod kątem wyposażenia i estetyki

Bishop
30-05-07, 01:03
No wlasnie dosc duzo ludu zachwala Alpina, szczegolnie z serii CDA wiec sie juz w strone Alpina sklaniam. Moze jednak ktos sie jeszce podzieli jakimis pozytywnymi lub negatywnymi odczuciami w stosunku do tej marki, Pioneera albo JVC avx2 lub avx33 ? :hinczyk:
Mial ktos okazje w ogole obcowac z ktoryms z ostatnich 2 wymienionych ??
Czy taki wyswitlacz 3.5" jest w chociaz wart zachodu i cos tam widac na tym czy to tylko dobrze rozreklamowany bajer, bo osobiscie to mi sie wydaje dosc maly, no moze troche wikszy od wyswietlacza w telefonie ;)

HUNTER82
30-05-07, 02:45
pionnera mam sam (sentyment) gra w miare ale to wysoki model i dlatego, jednak przy sredniej alpinie wymieka, co do tego jvc to twoje głosniki spokojnie obsłuzy. ekranik bedzie do lansu jak sie masz, moj kumpel ma taki taki widac na nim srednio ale w nocy jest przyjemnie, jezeli chcesz bawic sie w muze jakosciowo to bierz alpine ostatnio było cda 9812 rb w super stanie za 900 zl to juz potrafi naprawde zagrac . z pionka wystarczy do zwyklego grania cos z polki 8100 uzywke wytargasz za jakies 500 zl, jak chcesz sie bawic w mp3 itd to masz 6900. ps za 1000 zł maz nowego nakamichi cd 300 :hinczyk: :hinczyk:

rodzyneck
30-05-07, 09:10
ps za 1000 zł maz nowego nakamichi cd 300
Nie za 1000 a za 700 :)
http://www.lumarc.pl/-p-1008.html

Bishop
02-06-07, 13:20
Thx za opinie i linki :hinczyk:

JVC - fajny bajer
Nakamichi - podobno super jakosc dzwieku
Wybralbym cos posrodku co dobrze gra i zarazem wyglada czyli Alpine

Jak narazie powaznie zastanawiam sie na Alpine CDA 9855R i mozliwe ze padnie wlasnie na ten model. Ktos ma albo mial stycznosc z tym radyjkiem?

ppm702
04-06-07, 14:56
Alpine CDA 9855Rpolecam jeśli ktoś lubi dotykowy pasek - praktyczność = 0

Bishop
04-06-07, 15:10
praktyczność = 0

Tzn. co z nim nie tak? Jak nie spelnia wlasciwie swojej funkcji to po co z tym kombinowali?

A tak poza paskiem to nic zlego jeszcze na jego temat nie slyszalem, wiec jak na razie utwierdzam sie w przekonaniu, ze to dobry sprzet, wiec wypowiadac sie, bo jak kupie to bedzie za pozno i wtedy tylko :bicie: mi pozostanie

ppm702
04-06-07, 15:17
sprzęt jest super, ale nie zmienisz stacji radiowej bez odrywania wzroku od drogi. Poza tym łatwo zmienić mu funkcję i zamiast zmienić stację radiową można przełączyć np na CD czy coś innego. Poza tym wprowadzanie ustawień przy jego pomocy to masakra, bo w zależności od suchości skóry "łapie" albo nie. Czyli czasem widzi palec, a czasami nie.

jeśli ktoś godzi się z tymi niedogodnościami to na nic więcej złego słowa powiedzieć nie można, a tylko same superlatywy !!

Także jeśli Cię to nie zraziło to śmiało, a będziesz zadowolony tak jak i ja :)

Bishop
04-06-07, 15:26
A juz prawie bylem przekonany, ale lepiej wiedziec na co sie decyduje niz dowiedziec sie po fakcie. Thx za info ziom :hinczyk:

A tymczasem czekam jeszcze na opinie innych zadowolonych lub niezadowolonych uzytkownikow i rozgladam sie za jakas alternatywa w serii CDA, chociaz jeszcze calkowicie nie zdazylem sie zrazic do tego modelu :aloha:

[ Dodano: Pią 03 Sie, 2007 ]
Jednak stanelo na 9855r i jak na razie jestem z niego w 100% zadowolony, a roznice w jakosci dzwieku miedzy nowym nabytkiem a poprzednim radyjkiem czuc golym uchem.
Funkcji jest masa i jeszcze chyba z polowy nie zdazylem ogarnac, ale robie postepy :d