Zobacz pełną wersję : Zacisk lewy tył
zepsuta kutka
03-01-12, 13:20
Witam
Poszukuje zacisku na lewy tył i mam problem z dobraniem odpowiedniego. Z jakiego rocznika bedą pasowały do mojego auta ? Jaki mam rozmiar tarcz 240mm czy 262mm ? (nie mam teraz auta pod domem ciezko mi to sprawdzic) W duzej czesci aukcji allegro jest podany tylko rocznik 95-00 czy wszystkie zaciski z tych modeli beda pasowac ? Moze ktors z kolegow juz kupowal zacisk na allegro i moze sie wypowiedziec na temat ich jakosci ? czy jezeli padł mi jeden zacisk to powienienem sie spodziewac ze w niedługim czasie drugi też wyzionie ducha ?
Honda Civic rocznik 2000
silnik 1,4 16v
abs, wspomaganie
przejechane koło 240 000
Tarcze masz 240 mm, ale co temu zaciskowi się stało, że wymieniasz? Tłoczek się zatarł? może wystarczy sam zestaw naprawczy. To że padł jeden zacisk nie przesądza o tym, że drugi też jest w kiepskim stanie.
zepsuta kutka
03-01-12, 13:54
dokładnie nie wiem cos sie stało podobno jakis slimak w srodku sie rozsypał a objaw to nietrzymanie hamulca recznego na lewym kole
no to tego "luzem" nie dostaniesz faktycznie. Kwestia tylko, czy ktoś stwierdził to, że elementy rzeczywiście się rozsypały na podstawie rozebrania zacisku, czy po samych objawach - np. zaciągnięta dźwigienka ręcznego a zacisk dalej luźny. Bo mógł też się zapiec mały tłoczek od ręcznego i też koło nie będzie trzymało.
Tarcze masz 240 mm, ale co temu zaciskowi się stało, że wymieniasz? Tłoczek się zatarł? może wystarczy sam zestaw naprawczy. To że padł jeden zacisk nie przesądza o tym, że drugi też jest w kiepskim stanie.
Niekoniecznie tylne tarcze są w rozmiarze 240mm, ja mam akurat 260mm i niektóre Civic'i z 2000r miały setup z większymi tylnymi tarczami.
Kolego zapsuta kutka jeśli w samochodzie nie były robione żadne mody i masz wszystko w takim ustawieniu jak wyszło z fabryki to wszystko czego potrzebujesz tzn. nr katalogowe wszystkich części to znajdziesz je tu: http://www.japancars.ru/cat/honda/
wpisz tylko w górnym lewym rogu nr VIN swojego samochodu i nie wychodząc z domu będziesz miał samochód rozebrany na części pierwsze z dokładnym zobrazowaniem jak to wygląda .
zepsuta kutka
03-01-12, 17:10
Wielkie dzieki za rady. Czy mozliwe ze strona ktora mi podales wskazuje nieprawidlowe dane co do roku ? Samochod byl kupiony z salonu w 2001 ale jego rok produkcji to 2000 tak przynajmniej zapewnial mnie diler :o
Wielkie dzieki za rady. Czy mozliwe ze strona ktora mi podales wskazuje nieprawidlowe dane co do roku ? Samochod byl kupiony z salonu w 2001 ale jego rok produkcji to 2000 tak przynajmniej zapewnial mnie diler :o
Nie bardzo rozumiem w czym rzecz, ale z tego co sie orientuję to rok produkcji jest zawarty w nr VIN oraz dokumentach jakie dostajesz przy kupnie nowego samochodu.Mogło przecież być tak że w 2001r sprzedawali samochody z rocznika 2000 i nie ma w tym nic dziwnego o ile oczywiście klient o tym wie
zepsuta kutka
03-01-12, 19:58
Zle wytlumaczylem o co chodzi. Strona ktora mi podales pokazuje rok produkcji 1999 reszta tak jak w moim poscie wyzej.
PS okazalo sie ze poki co zestaw naprawczy wystarczyl.
Hmm,:confused:nie wiem co mam Ci powiedzieć bo u mnie akurat wszystko sie zgadza.Jaką masz datę produkcji w dowodzie rejestracyjnym?
Japancars pokazuje chyba model z którego roku a nie rok produkcji danego egzemplarza.
zepsuta kutka
03-01-12, 23:28
2000. Patrzylem w internecie i z numeru vin wychodzi ze mam rok produkcji 2000.