PDA

Zobacz pełną wersję : Wywalenie katalizatora.

Poll
02-01-12, 17:23
Siemka. Mam parę pytań związane z katalizatorem. Mimo, że u mnie jest sprawny to szykuje się na jego wywalenie. Planuję dać tłumik przelotowy w obudowie kata. Ale mam parę wątpliwości. Oto one:

1. Jak jest z kompem, sondą lambda itp. Czy trzeba coś od nowa regulować, czy wystraczy restart komputera?
2. Jak jest ze składem spalin na diagnostyce? Czy to jest mocno widoczne?
3. Co jeszcze trzeba zrobić czego nie wymieniłem. Prosiłbym o jakieś streszczenie małe ; )

Silnik to D14Z4.

lar
02-01-12, 17:38
odradzam! zadnych plusów to nie daje, jest kłopot z obejściem drugiej sondy a skład spalin to nosem mozna zmierzyć a nie na diagnostyce... smród straszny

pablo_020
02-01-12, 17:42
1. można zrobić emulator drugiej sondy jakieś grosze.
2. są widoczne u mnie przekraczają 3 krotnie, jak chcesz zrobić przegląd no to nie na każdej stacji :)

odradzam! zadnych plusów to nie daje, jest kłopot z obejściem drugiej sondy a skład spalin to nosem mozna zmierzyć a nie na diagnostyce... smród straszny

Zależy w jakim stanie jest obecny kat, z tym smrodem też bym nie przesadzał.

lozek
02-01-12, 17:44
U mnie nie śmierdzi w ogóle.... NIGDY !

Normy też mam przekroczone 2 krotnie.

Plusów nie daje ? kat szczególnie stary muli silnik bo przepustowość wydechu niestety ssie

lar
02-01-12, 17:44
wiem bo sam wywaliłem kata u siebie i żałuje

[H] Dylu [H]
02-01-12, 17:51
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10682

Duży temat o układach wydechowych, gdzie na pewno padła odpowiedź za zadane pytanie, a jeżeli nie, to jest to lepsze miejsce na jego zadanie ;)