Zobacz pełną wersję : Czy ktoś założył te MTSu do EJ9 JHM ??
CiapekBierun
02-01-12, 11:57
Witam. Jestem na kupnie amortyzatorów do mojej EJ9 tylko japońskiej wersji JHM i zastanawiałem się nad tymi amortyzatorami http://moto.allegro.pl/amortyzatory-sportowe-honda-civic-crx-91-01-ss-i1975116013.html tylko za tam jest napisane nie pasują do wersji japońskiej ale ten sam Pan ma jeszcze druga aukcje i tam już nie pisze nic o wersji japońskiej a EJ9 jest wymieniona. Teraz moje pytanie czy ktoś już montował te amorki do EJ9 JHM czyli japońskiej wersji ??
bedzie pasowac i to i to. kazdy z samochodow wymienionych w aukcji ma vin zaczynajacy sie na jhm, a 'japonska wersja' to prawdopodobnie ek9, gdzie mocowanie amortyzatora chyba jest na oczko a nie widły, stad ow zestaw nie moze tam pasowac.
CiapekBierun
02-01-12, 13:26
aha no to żyłem w błędzie :) ale JHM na pewno nie oznacza ze auto zostało wyprodukowane w jakiejś japońskije fabryce ??
KAZDA honda civic do 01 roku zostala wyprodukowana w japonii. oprocz angielek.
arturwwa tylko nie napisałeś ze widełki tylne są szersze i do Ej9 trzeba dać 2 podkładki
sa takie same jak w ej 6, 9, ek 3, 4.
KAZDA honda civic do 01 roku zostala wyprodukowana w japonii. oprocz angielek.
Nieprawda.
Wszystkie USDMy, a także m.in coupe (VIN 1HG/2HG) produkowane były bodajże w Kanadzie.
6g ma nieco węższy wahacz i faktycznie trzeba dać podkładki, z tym, że nie dotyczy to jedynie EJ9, a całej generacji jak napisał arturwwa