Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ELD electric load detector problem

Van_Dal
01-01-12, 17:33
Witam
właśnie prawie skończyłem przekładkę z d15b2 na d15z6, przeszedłem z OBD0 na OBD2 i mam taki problem właśnie z tym ELD. Nie pomyślałem żeby odkupić jeszcze pomocniczą skrzynkę bezpieczników ;]
Wiem że wstawienie tam jakiegokolwiek napięcia z przedziału 0,1 do 4,8 V nic nie da oprócz (patrząc długoterminowo) zniszczenia regulatora napięcia w alternatora, albo czego kolwiek w instalacji

Macie może na to ELD jakiś sposób ??
bo muszę się pozyć check engine z tablicy

Sheiva
02-01-12, 13:34
Wydaje mi się, że poza opcją wyłączenia czujnika np. w Cromie lub ewentualnym jego dokupieniem innej opcji nie ma.
Może dałoby się zbudować jakiś układ, który by "oszukiwał" ECU, wysyłając mu odpowiedni sygnał, ale mogłoby to mieć negatywny wpływ na żywotność alternatora.

Van_Dal
02-01-12, 14:26
myślałem nad takim układem ;] tylko mam problem z pomiarem ilości prądu który jest przesyłany przez kabel ;] bo dokładnie musi to być wymierzone

grafix
04-01-12, 02:02
wyłączyć, zapomnieć

agent_lol
04-01-12, 13:43
Też mam po swapie z d14 na d15z6 bład 20 - eld. U mnie nie wywala czeka tylko na postoju przygasają światła i zegary, przy lekkim dadaniu gazu już świecą normalnie - może to być od tego ELD ?

Van_Dal
04-01-12, 18:44
zbadaj napięcia jakie daje Ci alternator ;] ale u mnie daje maksymalną moc jaką tylko może dać z alternatora ;] ja też jestem teraz w krakowie wiec jakbyś szukałtego ELD to dał byś znać ??