PDA

Zobacz pełną wersję : Nowe hamulce

lukiasz
23-10-04, 12:16
nowe hamulce
bo tamte mialy dosyc po 20 kilku tysiacach i 17"

plyn hamulcowy motul rbf 600
tarcze nacinane ATE
klocki EBC green stuff z nową formułą
za tydzien powinny byc jeszcze skarpetki spoona na zbiorniczki w komorze silnika hiehie (bling bling)

no i zobaczymy jak bedzie teraz hehe

generalnie na starych hamulcach byl problem rzucanai kierownica przy hamowniu, i zbyt szybkiego przegrzewania sie dodam ze plyn zawsze zmienaic co wymiane hamulców hehe i byl wczesniej ferrodo racing 5.1 osobiscie odradzam bo syfny byl po 20 tys jak gnój ochyda
http://www.lowrider.pl/forum/files/ham2_327.jpg
http://www.lowrider.pl/forum/files/ham1_155.jpg

i widok z felga zimowa heheh (obdrapana)
http://www.lowrider.pl/forum/files/ham3.jpg

na razie docieram wiec niedlugo napisz co i jak i zmierze dlugosc hamowania to wam tez napisze

LIO
23-10-04, 12:30
a jaki zacisk ochydny, gryzie sie z zielonym klocuchem ;)
co spowodowalo ze wybór padl na nacinane ATE PowerDisc ???
czekamy na testy !!! :-)
ja tez musze zakombinowac na przodzie z tarczami z tamtego cifa, bo przy ostrym hamowaniu drga kiera

lukiasz
23-10-04, 12:41
a jaki zacisk ochydny, gryzie sie z zielonym klocuchem ;)
co spowodowalo ze wybór padl na nacinane ATE PowerDisc ???
czekamy na testy !!! :-)
ja tez musze zakombinowac na przodzie z tarczami z tamtego cifa, bo przy ostrym hamowaniu drga kiera

zacisk ochydny bo ciagle czeka na pochromowanie ale chyba sie nie doczeka wiec go pomaluje ładnie na wiosne i tyle na zime takich rzeczy nie robie nie warto!

ATE zalatwil mi kolega za dobra cene a ze nigdy na nich nei jezdzilem i znajomi tez nie to postanowilem sprawdzic na wlasnej skorze co to jest warte :wink:

no mi tez drgala i jak sie okazalo mojej jazdy gladkie EBC nie wytrzymuja a w del solu daly rade hehe tyle ze roznica w mocy jest spora :wink:

zobaczymy jak teraz bedzie

LIO
23-10-04, 12:49
w mom 3D z tylu mam gladkie ATE, a z przodu gladkie Brembo, no i roczek wytrzymaly i nic nim nie jest. Do tego mialem klocki ATE, dobre do tego zestawu, ale pylily strasznie i sie skonczyly szybko. Mysle ze to jest dobra firma, ale czas pokaze.
Mówisz zacisk w chromie, ....hmmm moze to jest i mysl, bo przez chwile myslalem nad swoimi na wiosne, no i czerwien odpadala, z racji lakieru karoserii o innym odciemiu czerwieni, a zaciski w tym samym kolorze bylyby nie ciekawe. Ale chyba walne na ZLOTY. 8)

Rikoo
23-10-04, 13:16
No jestem bardzo ciekawy testow tez mysle nad zmiana na wiosne takze test bedzie wskazany :D

lukiasz
23-10-04, 13:36
No jestem bardzo ciekawy testow tez mysle nad zmiana na wiosne takze test bedzie wskazany :D

no jak juz je dotre to zmierze gtechem droge hamowania ze 100km/h i mam tez zapisana droge jak byly niezbyt sprawne te przypalone to jeszcze niech ktos poszuka moze seryjnej drogi hamowania na pewno gdzies kiedy musieli to podac a wtedy sie zrobi tabelke porownawcza!! a moza i tak takie zestwienie na strone zrobic z roznymi opcjami!!

bObOrObOl
23-10-04, 15:05
no jak juz je dotre to zmierze gtechem droge hamowania ze 100km/h i mam tez zapisana droge jak byly niezbyt sprawne te przypalone to jeszcze niech ktos poszuka moze seryjnej drogi hamowania na pewno gdzies kiedy musieli to podac a wtedy sie zrobi tabelke porownawcza!! a moza i tak takie zestwienie na strone zrobic z roznymi opcjami!!

Hmm to ja też zmierzę drogę hamowania u siebie (przód EBC: zielone klocki i gładkie tarcze, tył seryjne bębny po 122kkm). Nawet nie wiedziałem, że g-tech ma taką opcję. :D Trzeba rozpędzać się szybko, czy niekoniecznie?

lukiasz
23-10-04, 15:40
Hmm to ja też zmierzę drogę hamowania u siebie (przód EBC: zielone klocki i gładkie tarcze, tył seryjne bębny po 122kkm). Nawet nie wiedziałem, że g-tech ma taką opcję. :D Trzeba rozpędzać się szybko, czy niekoniecznie?

masz tak ze dokrecasz do 100km pokazuje ci czas na 100 i hamujesz ostro i on wtedy zlicza w stopach droge hamowania!!